2024. szeptember 30. Jeromos
Gyárfás új fejezetet nyitna Hosszú Katinkával
mob.hu
|
2016. augusztus 15. 17:11
|
frissítve: 2016. augusztus 16. 17:06
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Rióban úgy nyilatkozott, nemcsak a világ, ő is meghajol Hosszú Katinka előtt. "Bámulatra méltó az eredménye. Nagyon szeretném, ha a viszony közte és a szövetség között rendeződne. Új fejezetet kezdhetnénk, ha lezárult az olimpia" - fogalmazott.

A magyar úszócsapat hét érmet nyert Rióban. Ebből Hosszú Katinka három aranyat és egy ezüstöt, Cseh László ezüstöt, Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás pedig bronzot. Gyárfás Tamás összességében elégedett.

gyarfas1.jpg

„Harmadikok vagyunk az Egyesült Államok és Ausztrália mögött az úszók ranglistáján. Tizenöt ország szerzett érmet, rajtunk kívül Európából három országnak sikerült. Mindenki irigykedve néz ránk itt Rióban, legyen szó sportbarátainkról, szövetségekről, vagy akár riválisokról. A magyar úszósport erejét mutatja, hogy többen nem hozták azt, amit reméltünk tőlük, ennek ellenére mégis ilyen fényes a mérleg” - mondta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a mob.hu-nak Rióban.

Kiemelte, nemcsak a világ, ő is meghajol Hosszú Katinka előtt. "Bámulatra méltó az eredménye. Nagyon szeretném, ha a viszony közte és a szövetség között rendeződne. Új fejezetet kezdhetnénk, ha lezárult az olimpia. Mindenki boldog, ha azt a hitet keltettem, hogy nem vagyok boldog amiatt a bizonyos kép miatt, ami bejárta a sajtót, azt még magyarázni is méltatlan" - fogalmazott.

Shane Tusupot is tárt karokkal várják, hálásak neki. "Ez nem hízelgés, nem arculatváltás, még ha voltak is bizonyos kérdésekben ellentétes megítélések. Össze kell fogni, együtt kell működni” - hangoztatta Gyárfás.

Az ezüst illetve bronzérmeseket is dícsérte az elnök, elmondása szerint Cseh Lászlónak azért jár a tisztelet, mert "felállt a földről", úgy küzdött, hogy az párját ritkítja. Kapás Boglárka "szintén csoda", "ez a csöppnyi kislány" 800 gyorson ilyen diadalt arat. Kenderesi Tamás pedig a bombasztikus meglepetés kategória.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat