2024. április 30. Katalin, Kitti
Kínai kórházakkal működne együtt a megyei kórház
Miskolc Tv/minap.hu
|
2016. augusztus 29. 15:18
|
frissítve: 2016. augusztus 31. 08:55
Akupunktúra, diagnosztikai eljárások, természetes alapanyagú gyógyszerhatású készítmények és közös fejlesztések. Többek között ezt várja a megyei kórház attól a szövetségtől, ami a keleti orvoslást hozza közelebb a nyugati világhoz.

csillag_pont_20160829_vcs_2.jpg

Fotó: Végh Csaba

A közelmúltban megalakult Kínai-Közép-Európai Kórházszövetségnek negyvenhét tagja volt. Tizenegy kínai, három magyar és kelet-közép-európai intézmények. Ehhez a társuláshoz csatlakozott a B.A.Z. Megyei Kórház is.

A szövetség célja, hogy a keleti és nyugati orvoslás előnyeit összekapcsolja. A megyei kórház még szorosabb együttműködésre keresi a lehetőséget.

csiba_gabor_20160829_vcs_1.jpg

Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója szerint ez egy kétoldalú kapcsolat kialakításáról szól.

- Együttműködnénk kínai intézményekkel, és létre tudnánk hozni a kórház területén egy olyan alternatív gyógyászati központot, amelyben együttműködik a hagyományos, általunk hagyományosnak nevezett gyógyító módszerekkel a gyógyítás – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Csiba Gábor.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat