2024. október 21. Orsolya
Jó alapok nélkül nem lehet stabil épületet alkotni!
dvtk.eu
|
2017. január 03. 11:20
|
frissítve: 2017. január 05. 09:36
Az egyik legfontosabb szakaszához érkezett a Diósgyőri stadion építése: miközben szinte alig látható már valami a régi arénából, jól kivehetőek az új alapjai!

dvtk_stadion_bontas_170103_2.jpg

Forrás: dvtk.eu/Szabó Krisztián

Jelenleg az új stadion alapjainak előkészítő munkáit végzik, de továbbra is több fronton zajlik a rekonstrukció – mint az a dvtk.eu-n kedden közzétett fotókon is jól látható.

dvtk_stadion_bontas_170103.jpg

A fenti kép előterében az új stadion alapjai, háttérben pedig a régi stadion elemei magasodnak még, egyelőre.

dvtk_stadion_bontas_170103_1.jpg

Mint ismert, az új aréna alapkövét december 1-jén rakták le ünnepélyes keretek között. Kriza Ákos polgármester az eseményen úgy fogalmazott: „Az új stadion építése és a hozzá kapcsolódó fejlesztések olyan lendületet adhatnak a miskolci sportéletnek, mint az, amikor 1910 februárjában megalapították a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Körét”.

– Sportszeretők és sportolók, szurkolók és versenyzők, gyerekek és mesterek talán sehol máshol nem alkotnak Magyarországon egy városon belül akkora családot, mint Miskolcon. Ennek központja pedig a DVTK klub és a stadion. Nincs még egy olyan szurkolói közösség az országban, mint amilyen a miénk. A klub és a csapat lelkét ők adják, ezért is akartuk, hogy a stadion lelkét is a szurkolók adják, így aztán végigkísérték a tervezés időszakát, számos javaslatukat a tervekbe is beépítették – mutatott rá a polgármester.

dvtk_stadion_bontas_170103_3.jpg

A beruházás keretében egy 15 ezer ülőhellyel rendelkező, multifunkcionális, UEFA IV-es besorolású stadion épül meg, ahol rangos nemzetközi mérkőzéseket is rendezhetnek. Az új aréna az Európai Labdarúgó Szövetség minden biztonsági és kényelmi előírásainak megfelel majd.

diosgyori_stadion_nagykep_nyugati_oldal.jpg

Ilyen lesz a DVTK labdarúgóinak új otthona

(további képek a DVTK hivatalos honlapján!) 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat