2024. szeptember 18. Diána
Súlyos baleset Nyékládházánál, műszaki mentések a megyében
minap.hu
|
2017. január 13. 22:44
|
frissítve: 2017. január 15. 09:20
Két személyautó karambolozott a 35-ös főúton, Nyékládháza közelében. A járművekben összesen hatan utaztak, közülük többen könnyű sérüléseket szenvedtek az ütközésben - közölte péntek este tíz óra után a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A megye útjain, reggel óta számos alkalommal be kellett avatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak.

A műszaki mentést a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók végezték, a munkálatok idejére lezárták a fél útpályát.

A megye útjain, reggel óta számos alkalommal be kellett avatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak az időjárási körülményekkel összefüggő esetek miatt.

- Az M3-as autópálya Budapest felé haladó oldalán egy kamion szalagkorlátnak ütközött. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval kinyitották a jármű ajtaját, a sofőr csak így tudta elhagyni a vezetőfülkét. A jármű forgalmi akadályt nem képezett.

- Sajószöged és Hejőbába között árokba csúszott és a tetejére borult egy személyautó, amit az egység kerekeire állított és áramtalanított. A balesetben egy ember megsérült. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kivontatták azt a személygépkocsit, amelyik Sátoraljaújhely határában hajtott árokba a reggeli órákban.

- Miskolcon és Mezőkövesden a helyi hivatásos tűzoltó egységek nyújtottak segítséget egy elakadt kamion továbbhaladásában.

- Az M3-as autópálya Budapest felé haladó oldalán, a 152-es kilométernél szalagkorlátnak ütközött egy személyautó. A műszaki mentést a mezőcsáti és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók hajtották végre a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A munkálatokba bevonták a regionális műszaki mentőbázis daruját is, amivel a gépkocsit leemelték a szalagkorlátról és a leállósávba helyezték. A balesetben nem sérült meg senki.

- Sátoraljaújhelyen a helyi hivatásos tűzoltó egységek nyújtottak segítséget egy árokba csúszott személyautónak.

- A miskolci hivatásos tűzoltók áramtalanították azt a személygépkocsit, amelyik Miskolcon a Pacsirta utcában árokba borult. A tulajdonos önerőből oldotta meg a jármű mentését.

- A Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói drótkötél segítségével kivontatták azt a személygépkocsit, amelyik Mezőcsát határában hajtott árokba.

- A 3-as számú főúton, a 191-197-es km szelvény között hat kamion, egy személyautó és egy pótkocsi nélküli kamion akadt el a csúszós út miatt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a regionális műszaki mentőbázis daruja és a miskolci hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével szabadították ki az elakadt járműveket, miközben a közútkezelő munkatársai az út mentesítésével segítették a beavatkozást, így az elakadt járművek folytathatták útjukat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat