2024. július 29. Márta, Flóra
Egyetemi hallgatók a múzeumban – megállapodást írtak alá
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. január 31. 12:41
|
frissítve: 2017. február 01. 16:22
A szeptemberben induló régész alapszak hallgatói a Herman Ottó Múzeumban tölthetik gyakorlati idejüket. Az együttműködés a Herman Ottó Múzeumnak is fontos, hiszen a hallgatók nemcsak tanulnak majd az intézményben, hanem segítik is a múzeum munkáját. Az erről szóló együttműködési megállapodást kedden írták alá.

herman_muzeum_me_egyuttmukodes_regeszet_pr7.jpg

Fotó: Parai Roland

Önálló szakként indul szeptembertől a régészképzés, ami korábban a történelem alapszak szakiránya volt. A régész alapszak hallgatóinak már a gyakorlati terep is megvan: a Herman Ottó Múzeum. 

– Az együttműködés nemcsak abból áll, amikor ásatásra, terepre mennek ki a hallgatók, hanem bizonyos órákat  a múzeummal közösen helyben fogunk megtartani – mondta Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese.

herman_muzeum_me_egyuttmukodes_regeszet_pr1.jpg

Az együttműködés a Herman Ottó Múzeumnak legalább annyira fontos, mint az egyetemnek, hiszen a hallgatók nemcsak tanulnak, de segítik is a múzeum munkáját.

– A tavalyi évben több olyan feltárásunk is volt, ahol kicsit megszorult a Herman Ottó Múzeum, és az egyetem segített be a terepen a leletek feltárásában és feldolgozásában is, és ennek adunk igazából egy hivatalos keretet – mondta Pusztai Tamás, a Herman Ottó Múzeum igazgatója.

herman_muzeum_me_egyuttmukodes_regeszet_pr9.jpg

Az igazgató a két intézmény nemzetközi kutatási eredményeiről is beszélt. Közösen sikerült meghatározniuk a dél-borsodi bronzkori települések sajátos rendszerét. A közös kutatás eredményeit bemutató kiállítás jelenleg Varsóban, februártól pedig Krakkóban látható.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat