2024. október 28. Simon, Szimonetta
Miskolcon is elkezdődött a Magyar Filmhét
minap.hu
|
2017. február 26. 19:35
|
frissítve: 2017. február 28. 15:05
Több mint tíz nagyfilmet, animációs filmes, kisjátékfilmes blokkokat és dokumentumfilmeket is vetítenek a hét nap alatt a Művészetek Házában. Vasárnap Enyedi Ildikó Testről és lélekről című moziját láthatta a közönség, nyitófilmként.

filmhet_170226_vcs_8.jpg

Fotó: Végh Csaba

A február 26-ai, vasárnapi megnyitó után kezdte meg vetítéseit a 3. Magyar Filmhét. Az idei filmes ünnep több szempontból is különlegesnek számít, előszőr vetítik több vidéki városban is a versenyben lévő filmeket, emellett még közönségszavazást is tartanak.

A tíz vidéki városba tartozik Miskolc is, így a közönség a Művészetek Házában nézheti meg a magyar filmeket. Közöttük szerepel a Tiszta szívvel Till Attila rendezésében, a Hurok a miskolci Madarász Isti rendezőtől, valamint A martfűi rém.

filmhet_170226_vcs_7.jpg

A filmek történetei között lesz romantikus, akció vígjáték, krimi, lélektani és első világháborús történet, valamint a mai huszonévesek problémáival foglalkozó. Lesz dokumentumfilm Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról és egy klezmer zenét játszó együttesről, a The Brothers Nazaroffról.

Hétfőtől csütörtökig naponta háromszor kezdődnek a vetítések: délután 4, este 6 órakor és fél 9-kor. Péntektől vasárnapig pedig naponta két vetítés lesz: délután 4-től és este fél 9-től.

filmhet_170226_vcs_3.jpg

További részletek a cinemis.hu honlapon.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat