2024. október 21. Orsolya
Új oktatóterem az egyetemistáknak a megyei kórházban
minap.hu
|
2017. március 28. 15:30
|
frissítve: 2017. március 30. 09:41
Két és félmillió forinttal támogatta a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítványt. Az összegből egy új, korszerű eszközökkel felszerelt oktatótermet rendeztek be a megyei kórházban.

megyei_korhaz_oktatoterem_szerencsejatek_170328_ja.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 2 500 000 Ft támogatást nyújtott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítványnak. Ebből az összegből a szervezet informatikai berendezéseket és eszközöket vásárolt a megyei kórház onkosebészeti épületébe a radiológiai képalkotó vizsgálatok közvetlen megjelenítésére és a sebészeti műtőkből élő videó demonstrációra.

megyei_korhaz_oktatoterem_szerencsejatek_170328_ja_3.jpg

Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, számos területet támogat a cég. – Sok milliárdot fordítunk a kultúra, a sport, az oktatás és az egészségügy támogatására. Most összekapcsolhattunk két területet: ezzel a pénzzel segíthettük a Miskolci Egyetem gyakorlati képzését és a kórház infrastruktúráját is. Ez az oktatóterem a betegek érdekeit is szolgálja, hiszen ezáltal magas szintű szaktudást kaphatnak a hallgatók – hangsúlyozta az ügyvezető.

megyei_korhaz_oktatoterem_szerencsejatek_170328_ja_7.jpg

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató főorvosa elmondta, tavaly írták alá az együttműködési megállapodást egy kihelyezett tanszékről. – 2016. szeptember 1-jétől működik a Miskolci Egyetem Kihelyezett Intézeti Tanszéke a megyei kórházban. Az új oktatóterem korszerű felszereléssel rendelkezik, összeköttetésben lesz a műtőkkel, a monitoron élőben lehet majd követni operációkat vagy vizsgálatokat – nyilatkozta a főigazgató.

megyei_korhaz_oktatoterem_szerencsejatek_170328_ja_6.jpg

Kiss-Tóth Emőke, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának dékánja örömét fejezte ki, hogy újabb fontos állomásához érkezett az egyetem és a kórház együttműködése. – Immár harminc éve biztosítja intézményünknek a klinikai hátteret a megyei kórház. A sadiográfus- és gyógytornászképzésünk így majdnem hogy duális képzésben zajlik - hangsúlyozta.

Az új, harmincfős oktatóterem a megyei kórházban a negyedik, s még magasabb szintű oktatási együttműködést tesz lehetővé az egyetemmel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat