2024. október 21. Orsolya
Miskolci közétkeztetés – mindenben sikerült megegyezni
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. március 30. 16:40
|
frissítve: 2017. április 02. 09:46
Április közepétől az iskolák és óvodák ellátását egy maglódi cég végzi. Vállalták, hogy 10 év alatt felújítják a miskolci konyhákat és az étkeztetés színvonala is nő, miközben nem kell többet fizetni. A váltás Miskolcon több mint háromszázhúsz dolgozót érint. Több érdekvédelmi egyeztetés után sikerült mindent tisztázni a cég képviselőivel és a dolgozók is megnyugodhattak.

Április közepétől az összes miskolci konyha átkerül egy maglódi vállalkozáshoz. A konyhák továbbra is a város tulajdonában maradnak. A váltás Miskolcon 322 dolgozót érint, mindenkinek felajánlották a további foglalkoztatást.

Volt még néhány tisztázásra váró kérdés, ezért a szakszervezet többször is összeült az önkormányzat, a konyhák jelenlegi és későbbi üzemeltetőivel, és végül mindenben sikerült megegyezniük. A szakszervezeti titkár szerint a dolgozók többet is kaptak, mint amire számítottak. A váltásnak köszönhetően például minden dolgozó ingyen étkezhet. A maglódi cég a munkaruhák mosásának és a dolgozók helyi utazásának költségeit is magára vállalta.

gyermeketkeztetes_150413_ja_2.jpg

Minap-archív fotó: Juhász Ákos

– Őszintén meg kell vallanom, nem is hittük, hogy ilyen sikeresek leszünk, ritka ugyanis az ehhez hasonló érdekvédelmi tárgyalás, ahol szinte minden kérésünket akceptálták, elfogadták, kidolgozták rá a választ! A dolgozók számára közel ugyanolyan körülményeket biztosítani, mint amilyenek eddig voltak – fogalmazott Béres Ildikó, a Pedagógusok Szakszervezetének városi titkára, hozzátéve, hogy azok a dolgozók, akik ennek ellenére sem maradnak, teljes végkielégítést kapnak.

gyermeketkeztetes_150413_ja_1.jpg

Felmérték a konyhák állapotát, leltároztak, az eszközpótlásról pedig már most gondoskodtak – a maglódi cég vállalta, hogy az összes miskolci konyhát 10 év alatt felújítja. Tóth Balázs, a KEM Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, jelen állás szerint április 13-ával kezdik meg a szolgáltatást a miskolci közétkeztetésben.

– Az a célunk, hogy mind a jogszabályok tekintetében, mind a minőségben kimagasló szolgáltatást biztosítsunk a miskolciaknak – szögezte le.

Nem is tehetnek mást, mivel a rájuk vonatkozó előírásokat a felettes intézmények szigorúan ellenőrzik majd. A fejlesztések és a konyhatechnológia megújítása után az étkeztetés színvonala is nő, de a térítési díjak ígérete szerint nem fognak emelkedni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat