2024. augusztus 18. Ilona
Versenyeztek a rendészeti csapatok
minap.hu
|
2017. április 01. 11:01
|
frissítve: 2017. április 03. 10:42
Az I. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny országos döntőjét tartották meg a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában. A diákok gyakorlati tudásukat mérhették össze.

Már négy elődöntőn teljesítettek azok a rendésztanulók, akik szombaton a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában csaptak össze az I. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny országos döntőjén.

Mint azt Béry Attila rendőr alezredestől megtudhattuk azért első ez a verseny, mert az ezt megelőző versenyeken csak egy szűkebb kör, az úgynevezett belügyi rendészeti képzésben részt vevők indulhattak. – A versenyen a rendészeti ágazati képzést folytató iskolák, e képzésben részt vevő tanulói mérették meg magukat négyfős csapatokban, elméleti és gyakorlati feladatokban. Ebben a képzési formában országosan jelenleg több mint kétezer fő vesz részt. Közülük került ki a területi selejtezőket követően a legjobb húsz csapat.

rendeszet_verseny3_20170401_bl.jpg

A versenyt az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Képzés-igazgatási Központ, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálat és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Humán Szolgálat közösen szervezte. 

rendeszet_verseny5_20170401_bl.jpg

A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek közismereti tárgyat oktató, valamint a fegyveres szervek és vagyonvédelem ágazati szakmai képzést folytató középiskolák 11. és 12. évfolyamos tanulói számára lehetőséget nyújtani tehetségük kibontakoztatására, valamint a rendészeti pálya felé irányításuk erősítése.

rendeszet_verseny6_20170401_bl.jpg

A tanulók sportcsarnokban, lőtéren, valamint akadály- és futópályán is összemérték tudásukat.

Az első hat helyezést az alábbi csapatok érték el:

1. Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Liska József Középiskola és Kollégium

2. Pécsi Szakképzési Centrum II. Béla Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

3. Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Lóránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

4. Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma

5. Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

6. Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat