2024. szeptember 29. Mihály
Legkedvesebb Arany János költeményüket illusztrálták
Kujan István
|
2017. április 11. 16:05
|
frissítve: 2017. április 13. 11:50
Legkedvesebb Arany János költeményem – ezzel a címmel hirdetett illusztrációs pályázatot a megyei és városi könyvtár. Több mint négyszáz pályamű érkezett be hozzájuk, a legszebb, legkreatívabb rajzok készítői kedden vehették át díjaikat, emléklapjaikat.

Az eredményhirdetésen Kiss János alpolgármester úgy fogalmazott, a fiatalok arra tettek kísérletet, hogy fiatal festőkként továbbgondolják, továbbképzeljék azokat a képeket, amik Arany János verseiben megjelentek.

rajzpalyazat_170411_ml_13.jpg

Fotó: Mocsári László

– A költők azért írnak verseket, hogy azok gondolatokat, érzelmeket váltsanak ki olvasóikban; hogy próbáljanak a vers hangulatába belehelyezkedni, továbbgondolják a leírtakat, és hogy le tudjanak esetleg szűrni olyan tanulságokat is, amiket az életük során felhasználhatnak – mutatott rá az alpolgármester.

rajzpalyazat_170411_ml_16.jpg

A megyei illusztrációs pályázatot Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából írta ki a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Mint ismert, kétszáz éve, 1817. március 2-án született Nagyszalontán Arany János, a 19. század magyar költészetének központi alakja, a magyar nyelv máig utolérhetetlen mestere. A jubileum alkalmából március 2-án kezdődött az Arany János emlékév.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat