2024. augusztus 21. Sámuel, Hajna
A régió legjobb lovasai mutatkoztak be a Lovagi Tornák Terén
Juhász István/Kujan István
|
2017. április 29. 15:27
|
frissítve: 2017. május 02. 15:24
Regionális díjugrató versenyt rendeztek szombaton a Lovagi Tornák Terén. Ez volt a szezon első lovas megmérettetése, amelyet országos versenyek követnek majd. Az esemény fő támogatója a DVK Gépgyár Kft. volt.

Az április 29-ére kiírt díjugrató versenyen a régió legjobb lovasai mutatkoztak be, akik a kiváló pályának köszönhetően optimális körülmények között kezdhették el a szabadtéri versenyszezont.

Erdélyi Magdolna versenyrendező elmondta, mintegy 150 startot láthatott a közönség a Lovagi Tornák Terén. Hozzátette, ez az indulószám nagyon jónak számít, hiszen ez volt a szezonnyitó versenyük.

dvk_kupa_regionalis_dijugrato_verseny_20170429_bl_20_web.jpg

- Meglátásom szerint folyamatosan fejlődik a helyszín, és egy kicsit mi is emeljük a „tétet” minden évben. Az a cél, hogy nemzetközi versenyt rendezzünk, és érzésem szerint fontos lépéseket teszünk efelé. Persze ez időigényes munka, meg kell nyerni a lovasok és a támogatók bizalmát, de nagyon komoly összefogás kezd kialakulni – adta hírül örömmel a versenyszervező.

dvk_kupa_regionalis_dijugrato_verseny_20170429_bl_43_web.jpg

A versenyszámokat 90-130 cm-ig, kezdő lovas ifjúsági és felnőtt kategóriákban rendezték meg.

Ez a megmérettetés minősített is a 2017-es Platthy József Regionális Díjugrató Bajnokságra, amelyet idén a Hortobágyon rendeznek majd.

dvk_kupa_regionalis_dijugrato_verseny_20170429_bl_40_web.jpg

A versenyre a Lovagi Tornák Tere szervezőcsapata is készült, hiszen ez volt a teljes szabadtéri versenyszezonon átívelő nagyszabású lovasversenyek főpróbája is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat