2024. április 30. Katalin, Kitti
Összefogással menekült meg a Mályi Madármentő Állomás
Kóródi Tímea/minap.hu
|
2017. május 10. 12:51
|
frissítve: 2017. május 12. 09:59
Soha nem voltak még ilyen mélyponton, idén ugyanis háromszor annyi beteg érkezett hozzájuk, ezért anyagilag nem bírták. Három nap alatt annyi adomány érkezett azonban hozzájuk, amiből tovább működhetnek. A helyzet ideiglenesen rendeződött, de adományokra a továbbiakban is számítanak.

Három kis fülesbagoly érkezett be két hete a Mályi Madármentő Állomásra. Ongán találták őket, kieshettek a fészekből. De az állomás munkatársai többek közt kiskacsákat is mentettek már meg a Szinva mellől, és egy már kifejlett erdei fülesbagoly is itt talált otthonra. A Miskolc Televízió ott jártakor egy hölgy épp egy doboznyi énekes rigóval érkezett az állomásra.

Az állomáson 2013-ban kezdődött a madármentő munka. Akkor 43, egy évvel később 220, majd 400, 2016-ban pedig már 650 kisbetegük volt. Idén pedig ennek a háromszorosa. A múlt héten „mélypontra” értek, ezért – ahogy eddig sosem – anyagi segítséget kértek az interneten. A bejegyzésüket követő három napban annyi felajánlás érkezett hozzájuk, amiből ideiglenesen folytatni tudják a munkát.

– Szerencsére nagyon nagy összefogásnak lehettünk tanúi, nagyon sokan felhívtak minket, nagyon sok adomány érkezett hozzánk – mondta Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője. – Bízunk benne, hogy tovább tudjuk folytatni. Illetve ebben a pillanatban most már úgy néz ki, hogy tudjuk folytatni mindaddig, amíg ez az összeg kitart… Sajnos nincsenek támogatóink, tehát pici adományokból él az egyesület, illetve a mentőállomás.

Ezért tárgyi és anyagi felajánlásokat továbbra is várnak, és az egy százalékos felajánlásokra is számít a Mályi Természetvédelmi Egyesület.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat