2024. augusztus 21. Sámuel, Hajna
A hétvégén újra zsong majd Lillafüred
Kujan István
|
2017. május 25. 12:56
|
frissítve: 2017. május 27. 18:21
A már megszokott programokon – sportági bemutatókon és kulturális rendezvényeken – túl újdonságokkal is várja a sportok szerelmeseit a 17. alkalommal megrendezendő Zsongó Lillafüred az előttünk álló hétvégén, a Hámori-tó partján. A hétvégi családi sportos programról csütörtökön tájékoztatták a sajtó képviselőit a szervezők.

Hollósy András szervező felvezetésében elmondta, immár 17. alkalommal várják a Hámori-tó partjára és az Erzsébet-sétányra az érdeklődőket most hétvégén, szombaton és vasárnap. A Zsongó Lillafüred Sport és Kulturális Rendezvényen több mint egy tucat különféle sportág és kulturális program mutatkozik be Lillafüreden.

A szervező rámutatott, a program csaknem 20 éves története során már szorosan összefonódott Miskolc város nevével, és az eltelt évek megmutatták, hogy a városban mennyire szeretik a sportokat.

zsongollillafured_sajtaj_pr1.jpg

Fotó: Parai Roland

– A program egyik idei érdekessége a Hámori-tavon megrendezendő kajak-kenu verseny lesz – jelentette be Hollósy András.

A megyei kajak-kenu szövetség elnöke, Nagy Sándor ismertette, a program során azt mutatják majd be az érdeklődnek fiatal sportolóik segítségével, hogyan eveznek, hogyan ülnek a csónakban, de beszámolókat tartanak majd arról is, milyen egy verseny hangulata.

– Óriási közönség szokott itt összejönni, és a gyerekek nagyon szeretik, ha ilyen sokan biztatják őket, szurkolnak nekik – mondta Nagy Sándor, hozzátéve, a Hámori-tó kitűnő helyszín arra, hogy népszerűsítsék a sportágat. Elmondta még, hogy a sprintversenyeken több mint 70 verseny indul.

A Kriza Ákos fővédnöksége alatt megvalósuló Zsongó Lillafüred alapító főszervezője, Hubay György hozzátette még, hogy a sportbemutatók mellett idén is nagy gondot fordítottak a kulturális programokra, bemutatókra. Ezek között megemlíthetjük egyebek mellett a Miskolci Spider Speciális Mentőcsoport kutyás bemutatóját, a triál kerékpárshowt, de mindkét nap láthatunk kommandós bemutatót is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével. De a rendőrség toborzást is tart majd vasárnap.

zsongollillafured_sajtaj_pr6.jpg

– A kezdetektől az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra és a sportok szeretetére. A programokkal elsősorban a fiatalokat célozzuk meg, de nem titkolt szándékunk a felnőtt lakossághoz is közelebb hozni a sportokat, a mozgás szeretetét – húzta alá a főszervező.

Számtalan program várja tehát a családokat Lillafüreden a hétvégén, a remények szerint szép, napos időben nyerhetünk bepillantást a különböző sportágakba – és még az is megeshet, hogy az NB I-ben bennmaradó diósgyőri labdarúgókkal is összefuthatunk az idei Zsongó Lillafüreden…

zsongo.jpg

A részletes program (katt a nagyobb képért)
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat