2024. július 20. Illés
Már Miskolcon is nyomul a csapágygolyós pörgettyű
minap.hu
|
2017. június 02. 11:05
|
frissítve: 2017. június 04. 18:01
Jön a nyár. Új játék hódít a tinédzserek között. A Pokémonok kergetése után itt az újabb őrület. Úgy hívják fidget spinner.

spinner.jpg

Már Miskolcon is kapható a "stresszoldó" pörgettyű - fotó: Facebook

A csillag vagy amőbe alakú (kinek hogy tetszik) műanyag tokba ágyazott csapágygolyók hozzák mozgásba pillanatok alatt újaink között a szerkezetet, ami ezután pörög, mint a motolla.

Az Egyesült Államokból származó kis pörgettyű eredetileg zárkózott, illetve autizmussal küzdő gyerekek, emberek figyelemösszpontosítására szolgált, amiből ügyes marketingeseknek sikerül rövid időn belül közkedvelt gyerekjátékot csinálni. A kis forgó-morgó világhódító útra kelt és a világ minden táján felütötte fejét, már az egyik miskolci nagyáruház polcain is megtalálhatók. A tinédzserek már fel is kapták 1000 -1500 Ft-ért viszik, mint a cukrot, de a felnőtteket is könnyen eltudja csábítani az új trend.

A közlekedési eszközökön utazva egyre több ilyen pörgettyűvel játszó tinivel találkozhatunk. Ők tényleg jól el szórakoznak vele nem úgy, mint azok, akik csak kényszerből kénytelenek elviselni a játékszerben pörgő csapágy monoton zümmögését. A jojó meg a Rubik-kocka legalább csendesebb volt, a malmozásról nem is beszélve. Nem csoda, hogy az amerikai általános iskolákban sorra tiltják be a kis zajos pörgettyűket.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat