2024. április 30. Katalin, Kitti
A pedagógusokat köszöntötték Miskolcon
Kóródi Tímea/minap.hu
|
2017. június 08. 14:02
|
frissítve: 2017. június 10. 16:45
A Városházán átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is. A díjkiosztóval minden évben az óvodapedagógusok áldozatos munkájáért mond köszönetet a város. Idén húszan részesültek elismerésben. Zsiros Tünde, a Százszorszép Óvoda vezetője a múlt héten Balog Zoltán minisztertől a Brunszvik Teréz díjat is átvehette.

Az óvodapedagógusok is azért dolgoznak, hogy a gyerekek elérhessék álmaikat. A díjazottak közül sokan több mint négy évtizede dolgoznak gyerekkel. Idén húszan vehettek át Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. Horzsa Sándorné évekig mentor óvónőként is részt vett a főiskolások oktatásában. A pedagógus már a 42., szakmában töltött évét zárja idén.

– Az életem legfontosabb része volt, imádtam a gyerekeket és ma is egy kicsit fájó szívvel búcsúzom innen, de hát egyszer minden véget ér, ez is. Nagyon sok szép emléket őrzök magamban és azt hiszem, hogy ez egész életem végéig elkísér – fogalmazott a Belvárosi Óvoda óvodapedagógusa.

A díjazottak közül sokan korábban miniszteri dicséretben is részesültek. Zsiros Tünde épp a múlt héten, Balog Zoltán minisztertől vehette át a Brunszvik Teréz díjat kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért.

Kiss János alpolgármester hangsúlyozta, „ez az a nap, amikor köszönetet mondunk önöknek azokért a fáradozásokért, amely segít nekünk, a szülőknek, a családoknak, a társadalomnak, hogy a felnövekvő generáció lelkileg, szellemileg és testileg is készen álljon az előtte álló kihívásokra és rá váró XXI. századi feladatokra.”

– Ez az a nap, amikor megköszönjük, hogy kitartóan, kreatívan és rugalmasan azon dolgoznak, hogy kiegészítsék és egyensúlyozzák a gyermekek otthonról hozott ismereteit, fejlesszék a gyermekeink képességeit, hogy egy-egy tudásténnyel vagy gyakorlati tapasztalattal gazdagodva csillogóvá tegyék a gyermekeink szemét. Mi több, ez az a nap, amikor hálásak vagyunk, hogy a rendre, a szabadságra, a méltányosságra, a szolidaritásra tanítanak, hogy alapvető és fontos szellemi és erkölcsi értékeket közvetítenek. Hogy nemcsak oktatnak, hanem nevelnek – emelte ki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat