2024. október 20. Vendel
Legjobb barátja a humor
minap.hu
|
2017. június 28. 15:44
|
frissítve: 2017. június 29. 16:09
Vitéz Gálfalvy-Gallik Bélát kilencvenedik születésnapján köszöntötték otthonában. Életének számtalan viszontagsága után is állandóan viccel, és nem osztja azt a nézetet, hogy a cukor káros az egészségre.

90eves_koszontese_170628_vcs_4.jpg

Fotó: Végh Csaba

Imádja a tortát a kilencven éves Vitéz Gálfalvy-Gallik Béla, tizenhatodikai születésnapja óta kettőt is megevett szeretteivel, akik málna- és epertortát hoztak neki. De annyira édesszájú, hogy a húslevest is cukorral eszi. Ezen túl saját bevallása szerint szereti a szép nőket, és kiváló a humora.

– A tévét szoktam nézni, a nőket benne – viccelt. – Enni mindent megeszek, mert parasztgyomrom van, annak ellenére, hogy én nem annak születtem. De hát annyi bajom legyen nekem! – mondta, majd megtudtuk, őt minden munkahelyéről azért rúgták ki, mert a családja vagyona miatt kuláknak nyilvánították. – A szüleimnek volt kisvendéglője, moziterme és számtalan szőlője. Ötvenhat miatt hat év börtönre ítéltek, négy évet töltöttem bent, aztán amikor meguntak, kidobtak, utána ők ültek – nevetett, majd bevallotta, emiatt több évig nem is taníthatott, hanem szénbányában kellett dolgoznia.

90eves_koszontese_170628_vcs_6.jpg

1927. június 16-án született Tarcalon, ott találta meg szerelmét is, akivel hatvanhárom éve vannak együtt. Két gyermeke és hat unokája van, akik közül egyikük azt mondja, hogy „a hatvanhárom évet már kimondani is sok, más ember eddig nem is él!” Több diplomát szerzett, magyar-történelem tanár lett, végül a miskolci 114-esből ment nyugdíjba. A megyeszékhelyen harmincöt éve él. Számtalan kitüntetéssel büszkélkedhet, 1993-ban vitézzé avatták. Ma felesége, Julika néni lelkesen ápolja párját, amire Béla bácsi legyintve csak azt mondja: „Nincs nekem semmi bajom.”

90eves_koszontese_170628_vcs_7.jpg

Kilencvenedik születésnapja alkalmából Hollósy András Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő és Szomorné Takács Tünde, a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának munkatársa köszöntötte a város nevében. És hogy mi a hosszú élet titka? – ezt a kérdést ők tették fel neki, amire Béla bácsi frappánsan csak annyit válaszolt: Semmi, élünk és kész.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat