2024. július 23. Lenke
Miskolci aranyérem csapatsportban?
minap.hu
|
2017. július 05. 21:29
|
frissítve: 2017. július 07. 11:27
Egy-két sportág jelentkezhet be csak hasonló eredményekkel, sőt, akár csak igényekkel. Főleg, ha úgynevezett mainstream, azaz fősodorbeli sportról van szó. A kevesek egyike az amerikaifutball.

steelers_tigers_160402ml_34.jpg

A magyar amerikaifutball-bajnokság alig több mint egy évtizede létezik, de szinte a kezdettől fogva van borsodi szereplője; sőt, az utóbbi időkben már főszereplője. A Miskolc Steelers csak az egyik miskolci képviselője a tévében immár itthon is százezrek által nézett sportnak - a másik két helyi csapat alacsonyabb osztályokban szerepel, míg az Acélcsapat a csúcson játszik. A HFL-nek nevezett hazai elitliga 2016-os kiírását meg is nyerte, így 2017-nek bajnoki címvédőként, és nem titkoltan a címvédés szándékával vágott neki. S mivel az ezüst-piros mezesek a tavasszal zajlott alapszakaszt százszázalékosan teljesítették, majd a menetelés a rájátszásban is folytatódott, nem csak résztvevői lehetnek a most szombati nagydöntőnek, de (2016-tal ellentétben) talán már esélyeseinek is számítanak...

steelers_tigers_160402ml_36.jpg

A tavalyi idénnyel való összevetés azért is jogos, mert a fővárosi fináléban ugyanaz lesz az ellenfél, aki egy esztendeje volt: a fővárosi illetőségű Budapest Cowboys. Múlt júliusban csak egy (szó szerint!) utolsó másodperces akcióval sikerült elérni a győzelmet és megszerezni az aranyérmet - most ki tudja, hogy lesz-e szükség hasonló bravúrra; mindenesetre az akkori kulcsszereplő, az idegenlégiós elkapó, Troy Rice eltiltás miatt nem áll majd rendelkezésre. Alighanem a Jordán László vezette támadóalakulat és az amerikaiakkal és ukránokkal megerősített védő egység részéről egyaránt kiemelkedő teljesítményre lesz szükség július 8-án az Új Hidegkuti Stadionban.

steelers_cowboys_amerikaifoci_170326_3.jpg

Ahol egyébként telt házra számít a sportági szakszövetség mint szervező. A nyilván zömmel pesti sportbarátokból álló közönség soraiban ott találjuk majd a miskolci drukkereket, akik részben a Steelers által rendelkezésre bocsátott szurkolói busszal utaznak. A sportág iránt kíváncsi, de itthon maradó nézők sem maradnak le semmiről, hiszen a szezon „acélos” meccseinek jórészét szintén bemutató DigiSport csatorna a végső nagy összecsapást is élőben közvetíti. (Ezek a meccsek egyébként a miskolcsteelers.hu weboldalon visszanézhetők, amiként utólag majd a döntő is.)

Miskolc Steelers - Budapest Cowboys, HFL-döntő, 2017. július 8., du. 6 órai kezdés, Új Hidegkuti Stadion, a DigiSport tévé élő közvetítésével

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat