2024. július 23. Lenke
Német csapattal kezd a MEAFC a kosár Eb-n
Tóth Milán
|
2017. július 17. 12:49
|
frissítve: 2017. július 18. 19:42
Hétfő este negyed hétkor a Generali Arénában játssza első csoportmeccsét a MEAFC férfi csapata az Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságán. Drahos Gábor, a házigazda edzője bízik abban, hogy sikerül jó játékkal megörvendeztetniük a miskolci szurkolókat.

meafc-veszprem_kosarlabda_merkozes_20170513_bl_01_web.jpg

Fotó: Beregi László

A MEAFC a német Münster, a lengyel Maria Curie-Sklodowska és a szlovén Primorska egyetemével került egy csoportba. Hétfő este negyed hétkor a németekkel kezd a Drahos-csapat, de kedden és szerdán ugyanebben az időpontban lép pályára a lengyel és a szlovén rivális ellen is. A miskolciak trénere elismerte, nem igazán ismerik az ellenfeleket, ettől függetlenül szeretnék kiszolgálni a közönséget, ahogy azt tették a nem rég véget ért bajnokság során is.

– Egy biztos, nívós tornának nézünk elébe – mondta a minap.hu-nak Drahos, a MEFOB-bronzérmes együttes edzője. – Ugyan csak rendezőként vagyunk itt, azt nem szabad elfelejteni, hogy az egyetemi négyes döntő kiélezett, szoros meccseket hozott. A célunk az, hogy most újabb hat meccsel kiszolgáljuk azt a hazai publikumot, amely a már megszokott vehemenciát láthatja tőlünk ezúttal is.

meafc-veszprem_kosarlabda_merkozes_20170513_bl_02_web.jpg

A fiúk az Eb alatt is számítanak szurkolóikra

Az egyetemi Eb miatt mindössze két hetet tudtak pihenni a játékosok, Drahos a szünet után egy négyhetes felkészülést vezényelt játékosainak. Noszogatnia azonban nem kellett a srácokat, akik ugyanazzal a lelkiismeretes munkával végezték el a feladatokat, mint korábban is.

– A felkészülésünk jól sikerült, azt kaptam a játékosoktól, amit kértem – folytatta a tréner. – Fontos volt, hogy a taktikai részt átvegyük, összecsiszolódjunk, a lendületes játékunkat szeretnénk megmutatni a tornán is. Nem panaszkodhatom, sőt, néha még vissza is kellett fognom a fiúkat, mert remek sebességgel és koncentrációval dolgoztak. Becsülettel felkészültünk, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat