2024. július 22. Magdolna
"Ez egy csodálatos torna volt...!" (Képgalériákkal)
Tóth Milán
|
2017. július 24. 10:02
|
frissítve: 2017. július 26. 13:33
A TFSE női csapata bronzérmet szerzett a miskolci egyetemi kosárlabda Európa-bajnokság vasárnapi, záró napján, miután hosszabbítást követően legyőzte 42-40-re a szlovák Comeniust. Az aranyérem Strasbourgba került. A férfiaknál az olasz Bologna diadalmaskodott, a Debreceni Egyetem a 10., a Miskolci Egyetem pedig a 12. helyet szerezte meg.

egyetemi_kosar_eb_dijkioszto_170724_ja_26.jpg

Nagy csatában, túlórában szereztek érmet a budapesti lányok, a pozsonyi Comenius Egyetem alaposan megizzasztotta őket. Pedig a csoportmeccsen simán, 73-30 nyert Boros Zoltán edző csapata, ennek ellenére a bronzmeccs igazi ki-ki párbajt hozott. A kevés kosarat eredményező összecsapás 36-36-os eredménnyel ért véget a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban kettővel több pontot szerzett a TF.

A döntőben a francia Strasbourg és a szerb Singidunum egyetem csapatai mérték össze tudásukat, melyből a gallok jöttek ki jobban hét ponttal.

Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, nők, döntő
Strasbourg (francia) – Singidunum (szerb) 69-62

Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, nők, a 3. helyért
TFSE - Comenius (szlovák) 42-40

A férfiaknál gigászi küzdelmet, jó mérkőzést hozott a finálé. Az első félidőben a Sevilla hat ponttal, 46-40-re vezetett a Bologna ellen, de a harmadik negyedben az olaszok új erőre kaptak, ami a záró játékrészre is kitartott, így 92-79-re diadalmaskodtak. A Bologna az aranyérmét jobb dobásainak köszönhette, hiszen amíg a próbálkozásai 53 százaléka pontot ért, addig ez az arány a spanyoloknál csak 41 százalék volt.

A legelőkelőbb helyen a magyar csapatok közül a férfiaknál a Debreceni Egyetem végzett, a MEFOB-bajnok együttes a 10. pozíciót szerezte meg, miután helyosztóján kikapott 12 ponttal a török Areltől.

A házigazda MEAFC gárdája nem vallott szégyent, ugyanolyan lelkesedéssel és harcossággal játszott a bécsi egyetemisták ellen, mint a torna korábbi mérkőzésein. Habár a győzelem nem jött össze, a miskolci publikumnak egy rossz szava sem lehetett Drahos Gábor legénységére, hiszen az utolsó pillanatig küzdött a 11. helyért.

Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, férfiak, döntő
Bologna (olasz) – Sevilla (spanyol) 92-79

Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, férfiak, a 9. helyért
Debreceni Egyetem - Arel (török) 68-80

Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, férfiak, a 11. helyért
Miskolci Egyetem – Vienna (osztrák) 62-64

Vasárnap késő este került sor az eredményhirdetésre, a férfiak döntője ugyanis 22 óra körül ért véget. A csapatok az érmeket, díjakat mások mellett Deák Csabától, a Szervező Bizottság elnökétől, a Miskolci Egyetem kancellárjától és Kiss Jánostól, Miskolc alpolgármesterétől vehették át.

Kiss János értékelésében úgy fogalmazott: remekül sikerült estén, fantasztikus záróeseményen vehettek részt a Generali Arénában. A rendezvény méltó lezárása volt a miskolci kosárlabda Eb-nek. – Azonban nem csak ez az este sikerült jól, hanem az egész hét. Beszélgetés közben azt mondtam a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség delegáltjának, hogy ez egy jó torna volt. Ő erre azt válaszolta: ez nem egy jó, hanem egy csodálatos torna volt – tette hozzá az alpolgármester.

egyetemi_kosar_eb_dijkioszto_170724_ja_10.jpg

Deák Csaba egyetemi kancellár szintén úgy vélte: sikerült egy tökéletes tornát rendezni itt, Miskolcon. - Úgy gondolom minden fiatal, minden sportoló, aki eljött hozzánk, nagyon jól érezte magát, jó benyomásokat szerzett Miskolcról, az egyetemről – kellemes emlékekkel tér haza. Magas színvonalú sportrendezvény volt, s külön örülök annak, hogy a magyar női csapat bronzérmes lett – nyilatkozta a kancellár.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat