2024. július 20. Illés
Cseh és Kenderesi villant, Hosszú is döntős
Tóth Milán
|
2017. július 25. 18:18
|
frissítve: 2017. július 26. 21:52
A budapesti vizes világbajnokság keddi napjának úszó programjában Kozma Dominik a 200 méteres férfi gyorsúszás döntőjében a hatodik lett, míg 1500-on Kapás Boglárka a negyedik, Késely Ajna a nyolcadik helyen csapott célba. Hosszú Katinka 200-on bejutott a szerdai fináléba, míg 200 pillangón Cseh László és Kenderesi Tamás parádézott, mindketten finalisták.

cseh_kenderesi_mti_illyestibor.jpg

Fotó: MTI/Illyes Tibor

Hosszú Katinka 1:55.98-as idővel második lett előfutamában 200 méter gyorson, összesítésben pedig az ötödik legjobb eredménnyel készülhet a szerdai döntőre. A hétfőn 200 méter vegyesen aranyat nyert klasszis elmondta, nem ez a legerősebb versenyszáma, de szeretne jobb eredményt elérni, mint tette azt Kazanyban a legutóbbi vb-n.

katinka_hosszu_mti_illyestibor.jpg

Fotó: MTI/Illyés Tibor

200 méter pillangón Cseh László a legjobb idővel várta az előfutamát és bár sokáig úgy tűnt, második lesz, végül sikerült megvernie egy testhossz hátrányból dél-afrikai riválisát, Chad le Clos-t. Sőt! Kenderesi Tamás 100 féltávnál még csak a hetedik volt, de ő is lehajrázta Le Clos-t! A magyaroknál csak a japán Szato Daija volt gyorsabb - Cseh 1:54.22-t, míg Kenderesi 1:54.98-at úszott.

Három világcsúcsnak is örülhetett a Duna Aréna közönsége: férfi 50 mellen, női 100 háron és női 100 mellen is megdőlt az addigi rekord.

Korábban írtuk:

kozma_illyestibor_mti.jpg

Kozma Dominik rajtja a döntőben. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kozma Dominik kiválóan versenyzett, az első 50 után elsőként fordult, ráadásul a világcsúcs részidején belül. A pokoli kezdés azonban rengeteget kivett belőle, és az utolsó 25 méteren már nem tudott újítani, végül a hatodik helyen ért célba a 200 gyors döntőjében. Keseregnie viszont így sincs oka, több mint három tizeddel megdöntötte az országos csúcsot, tehát új egyéni csúcsot is úszott. A finálét a kínai világsztár, Szun Jang nyerte.

Kapás papírformának megfelelően jutott 1500-ön döntőbe, míg Késely kisebb meglepetésre tempózhatott a világ elitjével. Az amerikai Katie Ledecky 11. világbajnoki címét nagyon simán zsebelte be, és ne felejtsük el, még mindig csak 20 éves. Kapás, ha megússza egyéni legjobbját, ezüstéremnek örülhetett volna, viszont nem igazán találta a ritmust, negyedik lett. Hozzá hasonlóan azonban a 15 éves Késely is - aki nyolcadikként ért célba - hatalmas tapsot kapott a Duna Aréna publikumától.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat