2024. július 22. Magdolna
Újjáélesztené a férfi röplabdát Miskolcon a MEAFC
Tóth Milán
|
2017. július 28. 09:48
|
frissítve: 2017. július 29. 16:45
Toborzót tart a MEAFC férfi röplabdacsapata augusztus 7-én 16 órától a Miskolci Egyetem E/4-es kollégiumának tornatermében. A szakosztály szeretné beindítani az utánpótlás-nevelést, és akár már idén elindulna a honi bajnokság másodosztályában.

meafc_roplabda.jpg

A MEAFC csapata a 2016/2017-es szezonban. Fotó: facebook.com

Városunkban a férfi röplabdának nincs komoly múltja, mégis több általános- és középiskolában foglalkoznak utánpótlás-neveléssel. A MEAFC röplabda-szakosztálya az elmúlt években egy regionális-bajnokságban indított felnőtt csapatot, nem is eredménytelenül, hiszen az együttes két ízben is a csúcsra ért. Tavaly a Magyar Kupába is nevezett a MEAFC, és bár a háromszoros magyar bajnok Vegyész RC Kazincbarcika kiejtette, a szakosztály a lelkesedéséből semmit nem veszített.

Mivel idén nyáron a röplabda is bekerült a tao-támogatási körbe, a MEAFC újabb álmokat dédelgethet, így első körben az utánpótlás-nevelést indítaná be a középiskolák bevonásával.

– Egyeztettem azokkal a miskolci középiskolákkal, ahol tartanak röplabdaedzést, az edzők mozgósítani fogják játékosaikat az augusztusi válogatóra, de minden érdeklődőt szeretettel várunk – árulta el a minap.hu érdeklődésére Barócsi Ákos szakosztályvezető. – Eddig nagyon pozitívak a visszajelzések, hiszen végre lenne egy klub, amely összefogja a fiatalokat. A toborzón megnézzük a srácokat, akikből összeáll a serdülő és a junior csapat. A tao-támogatásnak köszönhetően lesz lehetőségünk arra, hogy több csapatot is versenyeztessünk, így még jobban elő tudjuk segíteni a fiatalok fejlődését.

Ahhoz, hogy egy klub felnőtt csapatot indítson a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) égisze alá tartozó bajnokságban, megfelelő utánpótlással kell rendelkeznie, és a MEAFC most ehhez igyekszik megtenni az első lépéseket. Egyelőre még képlékeny, hogy a szakosztály indít-e felnőtt csapatot a másodosztályban (NB II), de ha sikerül elindulnia, kerete erősségének köszönhetően rögtön az éremesélyesek között találná magát.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat