2024. július 22. Magdolna
Megfiatalodott a vasutasok röplabdacsapatának kerete
Tóth Milán
|
2017. augusztus 14. 12:25
|
frissítve: 2017. augusztus 15. 16:22
Hétfő délelőtt megkezdte a felkészülést a 2017/18-as szezonra az MVSC-MVSI női röplabdacsapata. A szeptember második felében rajtoló NB II-es bajnokságnak fiatal együttessel vág neki Kerekes Attila edző csapata.

mvsc_nio_roplabda_170814ml_5.jpg

Kerekes Attila vezetőedző tanítványai társaságában. Fotók: Mocsári László

Komoly változások történtek a nyáron az előző bajnokság egyik élcsapatánál, hiszen a tavalyi keretből csupán négyen, Fakó Dóra, Mérai Dorina, Tóth Bettina és Zsofnyák Márta maradtak hírmondónak, a többiek klubot váltottak, többen a Diósgyőri VTK ajánlatára bólintottak rá. Kerekes Attilának azonban nem kellett aggódnia, gond nélkül feltöltötte a csapatot tehetséges fiatalokkal, valamint érkezett Nemes Napsugár és Tolnai Enikő Egerből, Szilágyi Viktória pedig Tiszaújvárosból.

mvsc_nio_roplabda_170814ml_0.jpg

– A fiatal csapatunk legifjabb tagja tizenhét éves, míg a legidősebb huszonnégy – fogalmazott a minap.hu érdeklődésére az edzés elején a vezetőedző, aki még tervez új játékosot a klubhoz csábítani. – Egyeztetünk, tárgyalunk, egyelőre azonban nem szeretnék neveket mondani. Az viszont biztos, hogy idén nem rakhatunk nagy terhet a játékosokra. Egyértelmű, hogy nyerni szeretnénk, de nem lesz könnyű dolgunk, még akkor sem, ha az Eger, egyik legnagyobb riválisunk nem nevezett az NB II-be.

mvsc_nio_roplabda_170814ml_7.jpg

Az első tréningen még csak hatan voltak jelen, az öt hiányzó igazoltan maradt távol. Nemsokára azonban ők is csatlakoznak társaikhoz, és napi két edzéssel készülnek a bajnoki rajtra. Eleinte az erőnléti gyakorlatokon lesz a hangsúly, majd egyre nagyobb szerepet kap a lapta, végül pedig a taktikai elemek is.

Kerekes Attila elmondta, legalább három tornán szeretnének részt venni a felkészülés alatt, egyet akár ők is rendeznének Miskolcon. A csapat hazai mérkőzéseinek a Herman Ottó Gimnázium és a Zrínyi Ilona Gimnázium tornaterme adhat otthon.

Az MVSC-MVSI jelenlegi kerete: Braun Dóra (feladó, ütő), Fakó Dóra (ütő), Kiss Daniella (atló), Mérai Dorina (feladó, ütő), Nemes Napsugár (feladó), Szikora Evelin (center), Szilágyi Viktória (feladó), Tolnai Enikő (center), Tóth Bettina (liberó), Zsofnyák Márta (center), Zsóka Véta (center).

mvsc_nio_roplabda_170814ml_12.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat