2024. július 29. Márta, Flóra
Kellemetlen problémával találkozhat néhány tv-tulajdonos
hvg.hu
|
2017. augusztus 30. 09:50
|
frissítve: 2017. augusztus 31. 12:03
A korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, nem csak a brit felhasználóknál jelentkezik az a hiba, amely miatt használhatatlanná válhatnak a Samsung egyes tévéi. A HVG megtudta: magyar tévéket is érint a komoly hiba. A megoldás nem túl egyszerű.

freevector-no-signal-tv.jpg

Kép: freevector.com

Kedden a HVG már beszámolt róla, a Samsung fórumán felhasználók tucatjai panaszkodnak, hogy okostévéiken a szoftverfrissítés elvégzése után váratlan jelenség zajlik le: a készülék beáll egy csatornára, és nem lehet kimozdítani onnan sem a távirányítóval, sem a kapcsolódó okostelefonos vezérléssel.

A brit lapoknak a Samsung helyi képviseleténél azt mondták, kevesebb mint 200 tévékészülék érintett, és a hiba csak az Egyesült Királyságban van jelen. A hírre reagálva jelentkezett a HVG egyik olvasója, aki szerint biztosan nem csak más országokban jelentkezik a probléma. Ebben azért ilyen biztos, mert az ő készüléke is használhatatlanná vált, sőt más hasonló esetről is tud. Ezért a lap megkereste a Samsung hazai képviseletét is.

Az ő tájékoztatásuk szerint a vállalatnak tudomása van arról, hogy a szóban forgó múlt heti hibás firmwarefrissítés érintette a 2017-es MU széria egyes darabjait Magyarországon is. A vállalat elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Amint azonosították a problémát, a frissítést eltávolították a rendszerből, azonban így is vannak olyanok, akik már letöltötték a hibás szoftvert.

A Samsung megerősítette azt az értesülésünket, miszerint a probléma távolról kezelhetetlen: akinél jelentkezik, ahhoz személyesen szállnak ki a cég szakemberei megszerelni a tévét. Az érintett ügyfeleket arra kérik, hogy hívják a Samsung ügyfélszolgálatát.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat