2024. október 20. Vendel
Ingyenes sport program a mozgás szeretetéért! – Vitál Sport program a Decathlon előtt
Muntyán Bernadett
|
2017. szeptember 02. 16:07
|
frissítve: 2017. szeptember 06. 17:15
Vitál Sport programot rendeztek a Decathlon előtti parkolóban szeptember első szombatján. Egy órától egészen este hét óráig várták a sportolni vágyó gyerekeket és a sport szeretetére nevelő szülőket egyaránt.

„Sportolj ma! – Kezdj bele és nem leszel egyedül” – hangoztatja a Decathlon által létrehozott honlap, a sportoljma.hu. Egy országos felmérés szerint az emberek 43%-a semmilyen rendszeres vagy rendszertelen mozgást nem végez. Ezt a számot hivatott letornázni – szó szerint – a Decathlon csapata. A Sportolj ma! honlappal létrehoztak egy olyan felületet, ahol bárki csapattagra találhat, és bármikor megszervezhet egy csapatjátékot. A lényeg, hogy kezdj bele, és biztos, hogy nem leszel egyedül!

vital_sportnap_170902ml_15.jpg

Ez nem csupán egy sportszereket árusító bolt. Itt minden dolgozó lelkes megszállottja valamelyik sportágnak. Nemcsak hangoztatják, hogy sportolni jó, hanem eszerint a filozófia szerint élik mindennapjaikat. A cég küldetése, hogy megszerettesse a sportot az emberekkel, hogy a szürke hétköznapok színes részévé váljon a mozgás, és a mozgás szeretete.

–Ezt a küldetést követve rendezik meg évről évre a Vitál Sport programot, ami egyfajta sportágválasztó délután – mondta Oszterman Éva, a Decathlon rendezvényszervezője és a Sportolj ma! képviselője. Éva hozzátette, legfőbb céljuk, hogy megmozgassák azt a 43-44%-ot is, akik nagy ívben elkerülik a mozgást.

vital_sportnap_170902ml_7.jpg

Különböző sportiskolák és egyesületek sorakoztak fel a bolt előtti parkolóba, hogy a miskolciak kipróbálhassák, melyik sportág mozgatja meg legjobban a fantáziájukat – no meg a testüket. Roller, balett, kézilabda, kempo, kangoo, thai boksz, zumba – csak hogy néhányat említsek.

A Vitál sportprogram nemcsak helyi kezdeményezés, hanem országos projekt. Magyarország összes Decathlon Áruházában ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban mozdult meg a kilátogató közönség. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat