2024. október 14. Helén
Egy csipetnyi Provance Diósgyőrben - ingyenes koncert
minap.hu
|
2017. szeptember 14. 10:01
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 21:24
Közép-Európa legnagyobb, kivételes akusztikájú lovagtermében, a Diósgyőri várban ad koncertet a szabad zenélés európai vándora. Michel Montanaro szeptember 15-én este hat órától kápráztatja el a közönséget virtuóz játékával.

montanaro_1.jpg

Michel Montanaro zenei világa nem ismer határokat, gyökerei a provanszáli muzsikához kötik, de otthonosan mozog Kelet-Európa zenei hagyományaiban is. Szinte minden hangszeren játszik, de szólistaként is szívesen lép fel. A zenész, akinek felesége magyar, és aki maga is beszél magyarul, a legfontosabb európai világzenei előadók közé tartozik, jellegzetes bakancsában, fekete ingben és nadrágban járja a világot, nyakában az elmaradhatatlan piros sál, hátán a számára készített speciális táska, amely tele van hangszereivel.

Montanaro mondhatni vándorzenész, a világot járja, koncertről-koncertre utazik, közben más zenészekkel is zenél, különféle népek hangzásvilágát tanulmányozza. Szaxofonos volt, mielőtt megtalálta igazi világát a provance-i népzenében, ahová gyökerei is kötik. Parasztzenészként – mint hagyományos dob-furulya játékos – fordult érdeklődése a kortárs zene és a jazz felé. Előadóművészként ötvözi a mediterrán és a keleti zenéket, tradicionális és saját kompozíciókat is előad. Virtuóz játékával egymaga képes teljes koncertélményt nyújtani.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat