2024. október 15. Teréz
Távol-keleti filmművészet a Jameson CineFesten
minap.hu
|
2017. szeptember 14. 11:06
|
frissítve: 2017. szeptember 15. 14:52
A CineFest a versenyprogram mellett olyan országok filmművészetét is a fesztivál fókuszába helyezi, melyeket a magyar filmnézők kevésbé ismernek. Idén a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál (SIFF) 13 ország fesztiváljának képviselőjével írt alá együttműködést “Belt and Road” címmel. Magyarország képviseletében Bíró Tibor, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója volt jelen.

cinemzetkozi2.jpg

Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a résztvevő országok tapasztalatokat cseréljenek a fesztiválszervezésben, és egymás filmkultúráját népszerűsítsék. Az együttműködés keretében Ms. Wenxia Fu, a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója és vezető munkatársai ellátogatnak az idei CineFestre, ahol a Fesztivál Kitekintő szekciójában bemutatják fesztiváljukat és elhozzák a magyar közönséghez a Keményfejű c. kínai filmet.

kemenyfeju.jpg

Zhao Xiang dokumentumfilmszerű bemutatkozó alkotása elhagyott kínai gyerekekről szól, megható és furfangos történet arról, hogy az egyéni vágyak hogyan kerülnek szembe a közösséggel szembeni kötelezettségekkel. A film vetítése szeptember 14-én 19:00-kor az Uránia teremben lesz. A Hongkongi Filmnapok a berlini székhelyű Hong Kong-i Gazdasági és Kereskedelmi Irodával való együttműködésben valósult meg a Jameson CineFesten, szeptember 12-én és 13-án. Szeptember 12-én a Dream Home c. filmet vetítették, melynek rendezője Pang Ho-Cheung.

dreamhome.jpg

Szeptember 13-án a Szigorúan piszkos ügyek c. filmet láthatták a nézők, Andrew Lau, Alan Mak rendezésében.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat