2024. július 19. Emília
Rövidtávon arany, éjszaka ezüst – első rövidtávú magyar bajnoki címét szerezte meg Kovács Attila Gábor
minap.hu
|
2017. szeptember 29. 11:01
|
frissítve: 2017. szeptember 30. 14:54
Két egymást követő szombaton két országos bajnokság adta fel a leckét Kovács Attila Gábornak. Először szeptember közepén Gyula városában az országos rövidtávú tájfutó OB várta az M65 kategóriában, egy hét múlva pedig egy éjszakai tájfutó bajnokságon vett részt.

Délelőtt a selejtezőben győzött is, de az ellenfelek azzal „biztatták”, hogy aki selejtezőt nyer, az nem nyer döntőt. Ő ezzel mit sem törődve utolsó rajtolóként már a célhoz közeli átfutópont előtt átvette a vezetést, amit meg is tartott. Ezzel első rövidtávú magyar bajnoki címét szerezte meg, mert eddig csak középtávon és éjszakain nyert.

Pont egy hét múlva a Kecskeméthez közeli ágasegyházi homokbuckákon az országos éjszakai rádiós tájfutó bajnokság jelentett kihívást, amivel véget is ért az idei hazai rádiós tájfutó versenyszezon. Ez az OB nyugodtan viselhetné a „hosszútávú” nevet is, hiszen az indulók közül senki nem töltött 100 percnél kevesebbet a sötét erdőben. Kovács a 150 perces szintidő lejárta előtt pár perccel esett csak be a célba az M60 kategória pályájáról, s ezzel ezüstérmet szerzett.

Az eredményhirdetés keretében ő adta át az általa 2009-ben alapított ELSŐ RÓKA vándordíjat. Az egy évig a világbajnok nyíregyházi Moravszki János által őrzött serleg a következő esztendőre a Zalaegerszegi Rádióklub világ- és Európa-bajnokához, László Károlyhoz került.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat