2024. július 22. Magdolna
Férfi vízilabda Eurokupa – csoportelsőként folytathatja a Miskolc (Frissítve!)
waterpolo.hu/MTI
|
2017. szeptember 30. 11:31
|
frissítve: 2017. október 02. 12:03
A montenegrói Primorac Kotort is legyőzte Sike József csapata (14-6), így a vasárnapi utolsó fordulótól (amelyben a Kosice lesz az ellenfél 13 órától) függetlenül csoportelsőként jutott a következő körbe.

mvlc_eger_170924ml_29.jpg

Fotó: Mocsári László

A reggeli „felhozó" meccs után (18-4 a Hannover ellen) a csoportrivális Primorac Kotor vár a miskolciakra. Sike József vezetőedző az erőltetett menet végett a németek ellen azért pihentette ászait - ennek látszott is az eredménye a „fináléban". Látszott, mert az amerikai gólvágó, Alex Bowen három, a honfitársai ellen centerben brusztoló Szasa Misics két gólnál tartott a nagyszünetre, amikor is a teltházas uszoda lelátóján 9-4-es hazai vezetés állt. Avagy kézben tartotta a meccset a házigazda, amely nem mellesleg 4-0-és etappal adta meg az alaphangot.

Térfélcsere után a jelentések szerint taktikus, okos játékkal őrizte előnyét a kupaújonc, sőt a harmadik negyedben rátett egy gólt az addigiakra (Berta József és Misics góljával lett 2-1), azaz kezében érezhette a győzelmet. És nem is engedte ki, 14-6-ra megnyerte végül az összecsapást, amely után rögzíthetjük: a vasárnapi, utolsó fordulótól (amelyben a Kosice lesz az ellenfél 13 órától) függetlenül csoportelsőként jutott a következő körbe a PannErgy-Miskolc!

Eredmények: PannErgy Miskolci VSC-Primorac Kotor (montenegrói) 14-6 (6-2, 3-2, 2-1, 3-1)

A magyar csapat gólszerzői: Misics 5, Bowen 3, Halek 2, Berta, Sánta, Lukács, Milicsics 1-1

Korábban írtuk:

A Kemény Dénes Sportuszodában szombat reggel a német Hannover együttesét múlta felül az PannErgy-MVLC. Kevesebb, mint 6 perc után már 7-0 volt az állás.

Sike József együttese este a montenegrói Primorac Kotor ellen ugrik medencébe. Mivel a hatcsapatos csoportból négyen jutnak tovább, így a Miskolc már biztos résztvevője a selejtező következő állomásának.

Eredmények: PannErgy Miskolci VSC-Hannover (német) 18-4 (7-1, 2-0, 6-2, 3-1)

További meccsek:

Szombat:

PannErgy Miskolci VSC-Primorac Kotor (montenegrói) 18.30

Vasárnap:

PannErgy Miskolci VSC-Hornets Kosice (szlovák) 13.00

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat