2024. április 20. Tivadar
Berobbantak a hazai zenei köztudatba! – Hatalmas sikert ért el egy miskolci zenekar
Méder Noémi
|
2017. október 02. 10:26
|
frissítve: 2017. október 05. 21:47
A The Sign nevű formáció készülő első albumának első stúdió dalával megnyerte a Petőfi Rádió Saját Zenéd augusztusi versenyét, egy professzionális szakmai zsűri egyöntetű döntése alapján. Berobbantak a hazai zenei köztudatba!

the_sign_zenekar_4.jpg

A fiatalokból álló zenekar az elmúlt években kiemelt helyen szerepelt a város meghatározó rendezvényein. Az öt fiú már dolgozik az első nagylemezen, Egyetlen című dalukhoz pedig készül a videoklip.

Czinke Máté, Török Dániel, Czinke Dániel, Lajhó Ruben és Kollár Ábel az alternative-pop stílusában mozognak, és olyan zenekarok inspirálják őket, mint a Coldplay, az Imagine Dragons, a U2,  a The 1975 vagy a Kings of Leon. 2011-ben alakultak, azóta pedig számos helyszínen felléptek már; feldolgozások és saját dalok is szerepelnek a repertoárban.

the_sign_zenekar_5.jpg

A Miskolci Kocsonya Farsangon is szórakoztatták már tavaly a közönséget, valamint a családháló.hu nyitódalát is ők írták 2015-ben. A srácok most a Petőfi Rádió „saját zenéd” versenyére jelentkeztek Egyetlen című dalukkal, ami olyan jól sikerült, hogy ők lettek a hónap nyertesei.

A Petőfi Rádió interjújában a fiúk beszéltek többek között a készülő albumukról és a klipről is. Mint mondták, nagyon meglepődtek, amikor megkapták a telefonhívást, hogy ők nyertek, de természetesen nagyon örültek neki. Arra a kérdésre, hogy miért pont ezzel a dallal neveztek, a fiúk frappáns válasszal készültek: mert ez volt kész – mondták nevetve az interjúban.

the_sign_zenekar_1.jpg

– Egy dalhoz a fő ötlet általában Mátétól jön, és amikor összeülünk, akkor mindenki hozzáteszi a saját kis ötletét – mondta Török Dániel. – Gyerekként kezdtük a zenélést, de sosem csak hobbiként tekintettünk rá, elhittük, hogy ebből lehet sikereket elérni – tette hozzá Czinke Máté.

A fiúk elmondták, a dalhoz készülő klipben két közeli barátjuk szerepel, akikkel Czinke Dániel – aki a zenekarban a billentyűkért felel – egy csoportban táncolt. Hiszen Dani nemcsak a zenéléssel foglalkozik, a Miskolci eLTE Best Dance Company táncosaként is remekel.

the_sign_zenekar_2.jpg

Mindig a környezetükből és a saját életükből merítenek inspirációt a dalok megírásához. Angol dalszövegírással is próbálkoztak, de rájöttek, magyarul is legalább olyan jókat lehet írni, mint angolul, így most inkább ez van a középpontban.

A fiatal banda az interjúban elmondta, az Eurovízót is szeretnék megcélozni, de a legfontosabb, hogy még idén ki tudják adni debütáló albumukat, ezután pedig az élő koncertekre szeretnének fókuszálni. Ha az album további dalai is olyan fülbemászóak és különlegesek lesznek, mint az első dal, akkor nincs mitől tartaniuk a fiatal zenészeknek; fiatalos lendületükkel és egyedi hangzásukkal gyorsan akár a toplisták élén találhatják magukat.

the_sign_zenekar_3.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat