2024. szeptember 13. Kornél
Köszöntő az Őszi Napsugárban, az idősek világnapja alkalmából (Képgalériával!)
minap.hu
|
2017. október 02. 15:48
|
frissítve: 2017. október 05. 20:05
Meghitt ünnepségen köszöntötték a szépkorúakat hétfőn, az idősek világnapja alkalmából, az Őszi Napsugár Otthonban. Kiss János alpolgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: Miskolc megújult idősügyi politikája több pilléren áll, kiemelt figyelmet fordítva a tiszteletre, megbecsülésre.

Mint ismeretes, az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

idosek_honapja_171002_ja_8.jpg

Kiss János ünnepi beszédében egyebek mellett elmondta: Miskolc már régen túllépett azon, hogy csak ünnepséggel köszönje meg az időseknek az életen át tartó munkát, a városért végzett tevékenységet. – Véleményünk szerint teljes egészében át kell alakítani az idősekről alkotott sztereotípiákat, s vissza kell adni számukra azt a presztízst, ami alapvetően jár nekik. Megérdemlik a megbecsülést, a tiszteletet és a szeretetet – hangsúlyozta Kiss János.

idosek_honapja_171002_ja_21.jpg

Miskolc megújult idősügyi politikájáról szólva az alpolgármester elmondta: ezt több pillérre alapítják. Az egészségügyi ellátás területén mintegy tizenötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a megyei központi kórházban, orvosi rendelőket újítanak fel. Az idősügyi ellátás területén a közgyűlés épp a napokban szavazta meg a Szent Hedvig Otthon megnyitását, ahol olyan gondozottakat ápolnak, akik folyamatos gondoskodásra szorulnak. A közbiztonsági programban két éve személyi riasztót osztottak ki az időseknek, a Salkaházi Programban pénzügyi juttatást, aktív társadalmi jelenlétet biztosítanak számukra, s a városvezetés anyagilag is támogatja azokat az egyesületeket, amelyek összefogják az időseket.

idosek_honapja_171002_ja_28.jpg

Blachné Papp Eleonóra, az Őszi Napsugár Otthon igazgatója elmondta hogy intézményük 1971-től gondoskodik a város és a megye időseiről. – Óvnunk kell őket, hogy kemény munkával teli éveik után örömteli öregkort élhessenek meg - hangsúlyozta.

idosek_honapja_171002_ja_19.jpg

Az ünnepségen a Kaffka Margit és a Könyves Kálmán Általános Iskola néhány tanulója adott műsort Tarsoly-Tóth Erika fellépése előtt - aki meg is énekeltette az időseket - végül pedig külön köszöntötték a kilencven év felettieket.

idosek_honapja_171002_ja_55.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat