2024. szeptember 13. Kornél
Kétoldalú kapcsolatok, gazdasági együttműködés: török delegáció tárgyalt Miskolcon
2017. október 06. 22:18
|
frissítve: 2017. október 09. 08:39
Miskolc török testvérvárosából, Kayseriből érkezett pénteken delegáció a borsodi megyeszékhelyre. A küldöttséget Pfliegler Péter alpolgármester, Alakszai Zoltán jegyző és Sallai László oktatásért felelős polgármesteri biztos fogadta a városházán.

kaiseri_delegacio_171006_ja_7.jpg

Pfliegler Péter a megbeszélés során bemutatta Miskolcot, s kiemelte: a város vezetése nem utasítja el a múlt hagyományait, de új alapokra kellett helyezni a fejlődést. Miskolc megtalálta az útját, s mára - az egykori acélvárosból - a high-tech ipar, az okos megoldások, a fenntarthatóság elvei mentén tervezett beruházások városa lett. Mindezek mellett pedig vonzó turisztikai célponttá is tudott válni, irigylésre méltóan gazdag kulturális kínálattal. Minden területen igyekeznek a szolgáltatásokat a legmagasabb szintre emelni, innovatív, világszínvonalú megoldásokat alkalmazva, s számos jó gyakorlatot teremtve más hazai városok számára.

kaiseri_delegacio_171006_ja_22.jpg

Alakszai Zoltán jegyző a hazai és a miskolci foglalkoztatási adatokat ismertette, amelyek az utóbbi években folyamatosan javuló tendenciát mutatnak. Mint mondta, Miskolcon maga az önkormányzat az egyik legnagyobb foglalkoztató, mintegy 6000 főt alkalmaz. Az önkormányzati cégek, intézmények esetében egy olyan városirányítási rendszer kialakítása zajlik, amely hatékonyabban szolgálja a település és polgárai érdekeit. Alakszai Zoltán kihangsúlyozta, ezen a téren is szép eredményeket sikerült elérni, mindemellett fontosnak tartják, hogy megismerhessék Miskolc testvérvárosainak tapasztalatait, jó gyakorlatait.

kaiseri_delegacio_171006_ja_15.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Mustafa Çelik, Kayseri főpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, Miskolc folyamatosan fejlődő város Európa szívében, csakúgy, mint Kayseri Törökországban. Mint mondta, előző nap a Külügyi és Külgazdasági, valamint a Földművelésügyi Minisztériumban folytattak tárgyalásokat, amelyekbe Miskolcot is szeretnék bekapcsolni. A kétoldalú kapcsolatoknak ugyanis fontos területe a gazdasági együttműködés.

Az együttműködés újabb, lehetséges formáinak számbevételekor Kayseri főpolgármestere kifejtette, számukra nagyon fontos, hogy külföldön is megfelelően megjelenítsék városuk értékeit.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat