2024. szeptember 13. Kornél
Papszentelés a Búza téri Nagyboldogasszonyról nevezett Püspöki Székesegyházban (Képgalériával)
minap.hu
|
2017. október 07. 15:12
|
frissítve: 2017. október 09. 09:34
Szombat délelőtt, a Szent Liturgián Orosz Atanáz megyéspüspök áldozópappá szentelte Salai Szabolcs diakónust a Búza téri Nagyboldogasszonyról nevezett Püspöki Székesegyházban.

papszenteles_szeles.jpg

Salai Szabolcs 1988-ban született Miskolcon. A Miskolci Egyházmegye püspöki szertartója, ministráns referens helyettes, a Fráter György Katolikus Gimnázium hittanára 2016 novemberétől a Miskolci Egyházmegye és a Székesegyház diakónusa.

papszenteles_171006_vcs_19.jpg

Diakónussá szentelésekor Salai Szabolcs kiemelte: Európa ezen részén, ahol élünk, nem kell félnünk hitünk megvallásától, nincs keresztényüldözés, a legfontosabb feladat mégis hitünk hiteles megélése a hétköznapokban. Isten nem vár el emberfeletti dolgokat tőlünk, viszont azt, amire képesek vagyunk, tegyük meg, éppen ahol vagyunk, lehetőségeinkhez mérten.

papszenteles_171006_vcs_18.jpg

Salai Szabolcs felidézte, szentelésén különösen megérintette, amikor a püspök azért imádkozott, hogy a Szentlélek szálljon rá, és a hit teljessége, szeretet és erő töltse el őt. - Én is ezt kívánom mindnyájunknak, hogy merjük tenni a – sokszor nehezebbnek tűnő – jót, és sose feledjük, hogy Isten a legnehezebb helyzetekben is velünk van – hangsúlyozta.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat