2024. szeptember 13. Kornél
Kipróbáltuk, milyen egy kis hétköznapi kényeztetés Miskolctapolcán (Videóval!)
Muntyán Bernadett
|
2017. október 07. 17:16
|
frissítve: 2017. október 10. 15:02
Azok a bizonyos szürke hétköznapok még szürkébbnek tűnnek, ha az idő is kezd zordabb lenni, mint amihez az elmúlt hetek szoktattak minket. A Miskolctapolcai Strandfürdőben kicsit kiszínezhetjük a "szürkeséget": október elsejétől őszi kényeztető hétköznapokkal várnak minket.

 

 

Minden nap más és más lehetőségekkel kecsegtet a Miskolctapolcai Strandfürdőben, október 1. és december 15. között. Hétfőnként 30%-os árkedvezményben részesülnek a pancsolni vágyók. Keddenként 15% kedvezmény jár a masszázscsomagokból, szerdánként pedig,  szaunaprogramot tartalmazó belépőjegy vásárlása esetén, egy ingyenes szauna programban részesülhetnek a hőség szerelmesei. Csütörtökönként 30 perces masszázshoz 15 perc jár ajándékba, pénteken pedig - ha fél éves fitness Ezüst bérletet vásárolunk - egy ingyenes, Inbody testösszetétel mérést és egy  ugyancsak ingyenes edzésterv összeállítást kapunk ajándékba. 

Jelen sorok írója csütörtökön járt a fürdőben, így a 30 perces masszázshoz ajándékba kapott még 15 percet. 

tapolca_wellness5.jpg

Végigsétáltam a "strandillatú" folyosón, melynek végén rábukkantam a masszázs részlegre. Egy rendkívül kedves, mosolygós, minden szempontból pozitív kisugárzású fiatal lány várt a folyosó végén, és megmutatta, melyik lesz az én testi, lelki feltöltődésem színhelye. Átöltöztem a wellness viseletembe (törülköző, köntös), aztán átadtam magam a halk, relaxációs muzsikának, valamint Kromplák Anikó tudásának.

Nos, előre tényleg nem gondoltam volna, hogy egy masszázs lehet egyszerre frissítő, kellemes, ugyanakkor kőkemény is. Eltűntek a nyakamból a stresszes hétköznapoknak köszönhető kis csomók, nem fájt a hátam, és az edzés utáni izomláz is megszűnt a lábamban. Úgy éreztem, mintha valami könnyű, rugós cipőben lépkedtem volna, nem a megszokott kis fekete tornacipőmben. Az illatos olajoknak köszönhetően, amelyekkel Anikó átgyúrta a testem, olyan puha lettem a bőröm, mint egy kisbabának. Ritkán lehet ekkora nyugalomhoz, ilyen pozitív töltéshez jutni - minden percét igyekeztem kihasználni az alkalomnak - csakis arra koncentráltam, hogy ne koncentráljak semmire.

tapolca_wellness2.jpg

Annyira jó érzés a tapolcai strand wellness részlegének masszázs ágyán heverészni, hogy azt kívántam bár soha ne érne véget. És nem csak azért, mert minden percét imádtam a kezelésnek, hanem azért is, mert bármikor, bárhogyan jövök is a Miskolctapolcai Strandfürdőbe, mindig úgy bánnak velem, mint egy királynővel. És az ember nem szívesen hagy el egy ilyen különleges helyet.

tapolca_wellness.jpg

Kifelé menet végigsétáltam a fürdő területén, átpásztáztam a terepet. Bekukkantottam a fitness terembe, a sókabinba, a szauna párás üvegén is bekukucskáltam, majd megkerestem a legszebb kilátást Miskolctapolcára. A recepción – kifelé menet – összefutottam Scheitzner Beátával, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetőjével, akit gyorsan el is csíptem pár másodpercre, hogy megkérdezzem: honnan jött ez a szuper ötlet, hogy legyenek tematikus kényeztető hétköznapok?

– Vége van a szezonnak, a kinti medencéink már nem mennek, viszont van egy gyönyörű wellness részlegünk, fitness termünk, amit szerettünk volna még jobban megismertetni a helyiekkel. Innen jött az ötlet, hogy csináljunk egy heti programot, amikor minden nap más kényeztetéssel, és más akcióval várjuk a vendégeinket, tematikusan minden nap mást mutassunk be a wellness részlegünkből – mondta el Beáta.

tapolca_wellness6.jpg

Fotók és videó: Parai Roland

Megköszöntem a csodálatos délutánt, majd kiléptem a fürdő ajtaján. Már akkor eldöntöttem, amikor leszálltam a masszázságyról, hogy amikor csak tehetem, törzsvendége leszek ennek a szobának, mert ilyen jól, már nagyon rég éreztem magam a bőrömben.

Azt hittem, a friss érzés, ami átjárt, egy, maximum két óra múlva elillan majd, ha visszaérek a városba, és arcon csap a cudar valóság, hogy holnap megint korán kell kelni. Azonban ez nem így történt. Még három nappal a masszázs után is csak egyenes háttal tudok ülni az asztalnál,  kihúzott háttal tudok gépelni, és még mindig nincs olyan érzésem, mintha egy betontömb lenne a nyakamban. Ha tudtam volna, hogy egy masszázs ennyire feltölt, már tuti beköltöztem volna a strand egyik wellness szobájába. smiley 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat