2024. augusztus 09. Emőd
Nem is olyan furcsa páros – szociológia és művészet találkozása a Miskolci Egyetemen
Méder Noémi
|
2017. október 26. 15:51
|
frissítve: 2017. október 28. 11:07
Kontakt címmel nyílt kiállítás a Miskolci Egyetem Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetében. Az MSZC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskola diákjai kaptak lehetőséget, hogy a Bölcsészettudományi Kar épületében bemutassák alkotásaikat.

„A hozzád vezető út” alcímet viselő kiállítás kapcsán a Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetője, Szabó-Tóth Kinga kiemelte: folyamatosan keresnek kiállítási anyagokat, és szerettek volna olyan tárgyú képeket bemutatni, amelyek kapcsolatba hozhatók a képzésükkel, tehát a szociológiával, a társadalmi problémák kutatásával és a szociális munkával.

szociologia_kiallitas_171026_vcs_12.jpg

– Állandóan keressük a kiállítási témákat, amelyeket bemutathatunk az intézet folyosóján, és általában helyi tehetséges fiatalokat szeretünk felkarolni. Nagyon szerencsés találkozásunk ez a Fazola Henrik iskolával, ők kerestek meg minket és közös munka eredményeként született meg a kiállítás ötlete – részletezte Szabó-Tóth Kinga.

A szociológiai képzés idén 25 éves, és ugyanakkor indult művészeti képzés a Fazola elődintézményeiben, ennek a két eseménynek az apropója pont beleillett a két intézmény együttműködésébe.

Az intézményvezető hozzátette: a címben szereplő „hozzád vezető út” saját magunk keresésére utal. – Hogy jutunk el magunkhoz, hogy jutunk el másokhoz? A kiállításon lehetőség van arra, hogy egyetemisták és középiskolások találkozzanak – hangsúlyozta az intézetvezető.

szociologia_kiallitas_171026_vcs_07.jpg

Egymásra tükröződünk, egymáshoz közeledünk, egymásra reflektálunk. Nemcsak magunkat keressük, hanem az egymáshoz vezető utakat is – ezt szeretnék ezzel a kiállítással erősíteni. A képek a legkülönbözőbb technikákkal készültek, a legérdekesebb alakzatban, a legkreatívabb ötletekből.

szociologia_kiallitas_171026_vcs_13.jpg

„Identitás. Kapcsolódások. Magunkhoz. Másokhoz. Egymáshoz. Művészet. Társadalomtudomány.” Ezek a hívószavak a tárlatra, ami egy hónapon keresztül látogatható, az egyetemisták pedig még egy nyereményjátékon is részt vehetnek, ha november 10-ig szelfit készítenek a nekik legjobban tetsző alkotással; csak be kell állítani a fotót profilképüknek Facebook-on egy napra, és az intézet értékes nyereményeket sorsol ki a szelfizők között.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat