2024. augusztus 09. Emőd
"Gondolj másként a palacsintára!" – 11 éves a Creppy PalacsintaHáz Étterem (Képgalériával)
Muntyán Bernadett
|
2017. október 26. 16:30
|
frissítve: 2017. december 01. 13:56
Van egy hely a Kis-Avas vadregényes dombívén, ahol minden gyerekkori álmunk teljesülhet. Egy hely, ahol a palacsinta nem csupán egy serpenyőben kisütött tészta, hanem kulináris élmény, igazi miskolcikum. Egy hely, ahol senki sem fog ránk furcsán nézni, ha a világ legcsokisabb palacsintája láttán könny szökik a szemünkbe.

Szereted a palacsintát? Ez az a kérdés, amelyre csak igennel lehet válaszolni! Így volt ezzel a Creppy PalacsintaHáz Étterem megálmodója, Oszlánczi Réka is, amikor úgy érezte, Miskolcnak szüksége van egy olyan étteremre, ahol valami új, valami formabontó kerül a tányérra, főfogásként.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_017_web.jpg

– 2006-ban, amikor megálmodtuk a PalacsintaHázat, az volt az alapgondolatunk, hogy nem szeretnénk egy újabb „rántott húsos-sültburgonyás” éttermet létrehozni. Nem hagyományos ételeket, hanem egy igazi, újhullámos gasztronómiát szerettünk volna megalkotni – mondta el Réka. – Nagyon sokan kérdezték, kérdezik tőlem, hogy miért éppen a palacsinta? Én erre mindig azt szoktam mondani: azért, mert a palacsintát mindenki szereti! Legalábbis tízből kilenc ember tuti! Viszont végső soron egy tésztáról van szó, amelyet nem csak édességként – kakaós vagy lekváros palacsintaként – lehet elképzelni, hanem számtalan módon tovább lehet gondolni. Egy zöldséges palacsinta például gyönyörűen megállja a helyét akár egy vörösboros marhapörkölt mellett is - hangsúlyozta a tulajdonos.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_019_web.jpg

„Gondolj másként a palacsintára!” – olvasható az étterem honlapján. És tényleg, ők valóban másképp gondolnak erre a hétköznapi, egyszerű, serpenyőben percek alatt kisüthető tésztára. Van csokis változat, aztán van fagylalttal megspékelt, lazacos, vörösboros marhapörkölttel tálalt, rántott... és még napestig lehetne sorolni a PalacsintaHáz kínálatát. Olyan fogásokkal ismerkedhetünk meg ezen a különleges helyen, amelyekkel egyszerűen nem lehet betelni. Különleges íz-élmény, és szemet gyönyörködtető tálalás jellemzi a Creppy csapatmunkáját.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_015_web.jpg

– Nagyon sok vendégem kérdezi, hogyan sütjük mi a palacsintatésztát, mert otthon ő ugyanezt nem tudja elkészíteni - mondta el Réka. - Ezen én mindig nagyon csodálkozom, mert teljesen hagyományos módon készítjük mi is a palacsintatésztát. Viszont a konyhatechnológiánk kifejezetten a palacsintára van kifejlesztve, s emiatt lehet, hogy a mi palacsintánknak kicsit másabb a textúrája, mint annak, amit otthon süt a vendég. Illetve az is sokat számít, hogy mi magát a tésztát is ízesítjük - gondolok itt a kakaós palacsintatésztára, vagy akár a szezámmaggal, zöldségekkel ízesített sós tésztára - tette hozzá.

palacsinta_2.jpg

A gyermekek legnagyobb örömére a Creppy büszkélkedhet kabalával is, amelynek ebben az étteremben kiemelkedő szerepe van. Palacsinta Patrik ugyanis nem „csak” egy kabala, ő a receptek tudora. A mese szerint ő alakította ki a recepteket, és ő az, aki a nagyvilágból elhozza a palacsintákról szóló híreket. Ő képviseli a Creppy márkanevét, és a palacsinták legnagyobb kedvelője.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_006_web.jpg

Oszlánczi Réka azt is elárulta, folyamatban van a terjeszkedésük. – Nagyon sok visszajelzés érkezett a vendégek és a  vállalkozók részéről, hogy nem csak Miskolcon és Borsodban, hanam már az észak-magyarországi régióban is az egyik legmeghatározóbb étterem lettünk. Nagyon sokan szeretnék, ha jelen lennénk Pécsett, Győrben, Budapesten, illetve Magyarország számos más nagyvárosában is. Ezen felbuzdulva létrehoztunk egy komoly üzemeltetési rendszert. Ebben nem csak a receptek és a menedzsment van benne, hanem az is, hogyan dolgozunk. Ezt szeretném francise rendszerben értékesíteni, hogy minél több vendég élvezhesse ezeket a finom palacsintás ételeket – hangoztatta.

11_eves_a_palacsintahaz_20171020_bl_010_web.jpg

Természetesen az emberek szkepticizmusával a Creppy lelkes csapatának is meg kellett küzdenie: „Itt csak palacsintát lehet enni?” Igen itt „csak” palacsintát lehet enni. De olyan palacsintát, amilyenhez hasonlót még nem láttál. A palacsintába vetett hit, és a kreatív receptúra  meghozta a sikert, ma már nemzetközi szinten is felkerültek a gasztronómiai térképre.

palacsinta.jpg

A Creppy számos országos és nemzetközi elismerés büszke tulajdonosa. A Creppy márka alapító tulajdonosa, Oszlánczi Réka 2014-ben munkásságával kiérdemelte az Év fiatal vállalkozója díjat, melyet követően számos előadást tartott országszerte. Társelnöke lett a FIVOSZ gasztro bizottságának, s az Amerikai Egyesült Államokban is ő képviselte hazánkat 2016-ban, mint Magyarország sikeres fiatal vállalkozója.

palacsintaház.jpg

Október 20-án ünnepelte a Creppy PalacsintaHáz Étterem 11. születésnapját. Az eltelt 11 év nem csupán palacsintákat hozott Miskolc életébe, hanem felírta – pontosabban felsütötte – Miskolcot a kulináris élmények listájára, visszahozva az életet a Kis-Avas zegzugos kis utcácskába. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat