2024. augusztus 09. Emőd
Hatvan helyszínen több mint 350 programmal várja az érdeklődőket az Országos Rajzfilmünnep
mti.hu / rajzfilmunnep.hu
|
2017. október 28. 11:37
|
frissítve: 2017. október 29. 15:20
Miskolcon a Szaffit, a Gru 3.-at, valamint a Bogyó és Babóca 3.-at vetítik a Művészetek Háza mozitermeiben. Továbbá egy összeállítást dr. Bubóról és a Mézga családról.

doktor_dr._bubo.jpg

A 15 éves KEDD Animációs Stúdió partnerei segítségével gazdag rajzfilmkínálatot gyűjtött össze és ajánlott fel azoknak az intézményeknek, amelyek nyitottak családi és gyerekprogramok szervezésére - áll a stúdió közleményében, amely szerint a sorozathoz idén 53 városban összesen 60 helyszín csatlakozott több mint 350 programmal.

szaffi_rajzfilm.jpg

Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Veszprém, Nyíregyháza, Mátészalka, Gyula, Hajdúhadház, Fertőszentmiklós, Újszász, Edelény, Dombóvár, Esztergom, Székesfehérvár, Szentendre vagy Zalaegerszeg mellett több Balaton-parti településen, például Keszthelyen, Fonyódon és Siófokon, vagy olyan kisebb községekben is rendeznek programokat, mint Kővágóörs, Badacsonytomaj vagy Mencshely. 

mezga_csalad_rajzfilm.jpg

A helyszínek változatos műsort állítottak össze a klasszikus és a legfrissebb filmkínálatból, de olyan helyszínek is vannak, ahol Nepp József, a közelmúltban elhunyt kiváló rajzfilmrendező emléke előtt tisztelegnek. Így például Miskolcon, ahol 5-én délután 4 órától vetítenek egy Romhányi-Nepp-Ternovszky válogatást a Béke Art moziteremben. 

Előtte azonban 3-án, délután 4 órától a Szaffit láthatja a közönség ugyanitt, a Gru 3.-at 4-én és 5-én délután 2-től, valamint a Bogyó és Babócát 4-én délután 4 órától.  

A Rajzfilmünnephez kapcsolódó pályázatra 14 év alatti gyerekek munkáit várják november 5-ig. További információ itt olvasható.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat