2024. augusztus 09. Emőd
Megújult a Dobó Katica Bölcsőde
minap.hu
|
2017. október 31. 10:07
|
frissítve: 2017. november 04. 08:03
A földszintes, pavilonos elrendezésű épület három gondozási egységet, hat csoportszobát és egy gazdasági blokkot tartalmaz. A beruházás részeként az ingatlan építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, valamint energiahatékonysági korszerűsítése is megtörtént.

dobo_katica_bolcsode_minap_171003_2.jpg

Fotó: minap.hu/archív

A felújítás részeként a korszerűtlen nyílászárókat új, az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték. A projekt magában foglalta az új víz- és szennyvízvezeték hálózat kiépítését, valamint a fűtési rendszer korszerűsítését is. A felújítás során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak.

Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a mosdót a mozgássérültek közlekedéséhez szükséges előírásoknak megfelelően alakították ki. Mindhárom gondozási egység bejáratánál – a korábbi lépcsők helyett – enyhén emelkedő, kisebb lejtésű járda készült valamint kiépítettek egy burkolt felületű mozgássérült parkolót.

A korszerűsítésnek köszönhetően a gyermekek a korábbinál sokkal jobb körülmények között, a 21. század elvárásainak megfelelő környezetben tölthetik napjaikat az önkormányzati tulajdonban lévő Dobó Katica Bölcsődében. 

A projekt százszázalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 163.142.627 forint.

dobo_katica_bolcsode_minap_171003.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat