2024. szeptember 14. Szeréna, Roxána
Még mindig a krizantém a sláger – az árak gyakorlatilag évek óta változatlanok
Muntyán Bernadett
|
2017. november 01. 09:55
|
frissítve: 2017. november 02. 13:19
A krizantém örök kedvenc mindenszentek és halottak napja környékén – a sírokra ezt viszik leginkább –, a vágott virágok közül szinte mindenki ezt vásárolja, mondta el portálunknak Tóth Lajosné őstermelő, akit az ünnepi forgalomról kérdeztünk.

virgagpiac_171026_ja_6.jpg

Mint elmondta, már a múlt hét közepétől is volt egy kis mozgolódás, de igazán szombattól indult be a nagy roham. Eleinte mindig a koszorúkat és a cserepes virágokat viszik jobban, a szálas virágokat az utolsó pillanatokra hagyják. Most is hétvégétől indult be az igazi nagy forgalom, a krizantém örök kedvenc mindenszentek és halottak napja környékén – a sírokra ezt viszik leginkább –, a vágott virágok közül szinte mindenki ezt vásárolja. A virágárak kisebb-nagyobb eltérésekkel évek óta stagnálnak, tehát gyakorlatilag már 3-4 évvel ezelőtt is ugyanennyiért lehetett krizantémot vásárolni mindenszentek és halottak napja előtt.

virgagpiac_171026_ja_7.jpg

- Nálunk 200 és 150 forintért lehet vásárolni friss, vágott virágot, attól függően, milyen nagyságú a virág feje. Mi őstermelők vagyunk, így minden évben magunk termesztjük meg a krizantémokat. A nyári hónapokban szokott nálunk lenni kardvirág is, és más nyári vágott virág, de jelenleg csak krizantémot árulunk - nyilatkozta Tóth Lajosné. Mint megtudtuk, mindenszentek napján előfordulnak ennél jóval magasabb, szálanként 3-400 forintos árak is, főleg a temetők közelében árusító viszont-eladóknál.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat