2024. szeptember 14. Szeréna, Roxána
„Út-Mutató a Fiataloknak” – Projektzáró rendezvény volt a Factory Arénában (Képgalériával!)
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. november 03. 16:37
|
frissítve: 2017. november 05. 18:28
Pénteken délelőtt tartották az Auchan az Ifjúságért Alapítvány pályázatának az „Út-Mutató a Fiataloknak” projekt záró rendezvényét a Factory Arénában.

Az Auchan Ifjúságért Alapítvány, és egyben a vállalat legfőbb célkitűzései között szerepel a helyi közösségek támogatása. Húsz társadalmi célú pályázatot volt lehetősége támogatni az alapítványnak 170 ezer euró értékben Magyarországon.

– Miskolcon két pályázat nyert – mondta Koleszár Ferenc, az Auchan Magyarország Kft. Miskolc-déli áruház igazgatója –, ebből a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub volt az egyik. A klub főként azért nyerte el a támogatást, mert a kezdeményezés a hátrányos helyzetű fiatalok felkarolásáról és támogatásáról szól, ami alapítvány fő célja is – fogalmazott.

factory_171103ml_11.jpg

Az áruház igazgatója azt is elmondta, 12 ezer euró támogatást kapott a klub, ami közel 3,6 millió forintot jelent. – A későbbiekben pályaválasztási tanácsadással is szeretnénk együttműködni a Factory Arénával annak érdekében, hogy a térség hátrányos helyzetű gyermekeit a felzárkózásban segíteni tudjuk – hangsúlyozta Koleszár Ferenc.

factory_171103ml_26.jpg

Egri Zsuzsa, Rakaczki Zoltán és Koleszár Ferenc

– Nagyon jókor jött a vállalat támogatása, hiszen pont vége volt egy olyan pályázati évnek, amikor már nem tudtuk azt, hogy miből tudunk építkezni – mondta Egri Zsuzsa, a Factory Aréna vezetője. – Csináltunk három műhelyt, egy olyan meating szobát, ahová a gyerekeket simán be tudjuk egy szülinapi partira ereszteni, és közösségi helyeket kovácsoltunk belőle – részletezte a rendezvényen.

 –A Factory Aréna közösségi teret üzemeltető Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub tevékenysége messze túlmutat a sporttevékenységen – húzta alá Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos –, hiszen egy érzékeny célcsoport, a hátrányos helyzetű fiatalok számára biztosítja a szabadidő hasznos, értelmes eltöltését és közösségeket hoz létre. Azt gondolom, hogy a mai világban a közösségek szerepe különösen fontos, különösképp ebben a célcsoportban, így ez a tevékenység, amit itt ez a társaság fanatikus módon űz, mindenképpen támogatásra érdemes – emelte ki.

factory_171103ml_16.jpg

A polgármesteri biztostól azt is megtudtuk, folyamatos a párbeszéd az önkormányzat és a civil szervezetek között, és az önkormányzat lehetőségeihez mérten felkarolja és támogatja a jó kezdeményezéseket.

Kovács Dániel már 2009-től jár ide biciklizni. – De még azelőtt is jártam be ide a „szivacsgödörbe” ugrálni. Ez is elég egyedi, hiszen Magyarországon nem sok „szivacsgödör” van. Biciklizni ennél jobb park nem igazán van Magyarországon, hiszen ide télen, nyáron, esőben, hóban mindig lehet jönni. Vannak nagyon régi arcok – tette hozzá.

factory_171103ml_32.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat