2024. augusztus 10. Lőrinc
Vállalkozások elindításában segítenek
minap.hu
|
2017. november 10. 12:03
|
frissítve: 2017. november 11. 19:02
Tizenkilenc fiatal leendő vállalkozó vehette át az üzleti tervét jóváhagyó tanúsítványt csütörtökön a City Hotelben. Már nem ők az elsők, akik jelentkeztek a képzéssel és hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatással járó Segítünk indítani programra a régióból.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány immáron több mint 25 éve áll a vállalkozások szolgálatában, több megyeszékhelyen konstruktívan együttműködő helyi vállalkozói központok hálózatával. Szervezetük számos uniós és hazai költségvetésből megvalósuló pályázatot koordinált az évek folyamán.

Csütörtökön tizenkilenc fiatalnak adtak át tanúsítványt. Ez a fiatalok részéről összeállított üzleti tervek jóváhagyását jelenti. A fiatalok így, ezt követően, a vállalkozásukat bejegyeztetve – földrajzilag a régióban – lehetőséget kapnak 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás igénylésére, azon vállalkozásindítási költségekre, amiket az üzleti tervükben szerepeltettek.

fiatal_vallalkozok_171109ml_1.jpg

Fotó: Mocsári László

A Segítünk indítani program célja még a jelentkezők felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret és készségfejlesztéssel. A 2015 végén indult program az álláskeresőkön belül kiemelten a hat hónapon túl munkanélküli fiatalokat célozza meg, akik így megszerezhetik az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit. A támogató szolgáltatásokon keresztül segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadás és mentorálás keretében kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.

Harminchárom pályázó vehetett részt június 15-től három képzési csoportban, augusztusban tízen vehettek át tanúsítványt, most pedig tizenkilencen.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat