2024. augusztus 10. Lőrinc
Szurkolók az állatkínzás ellen – a Bulgárföldi Általános Iskolában is
minap.hu
|
2017. november 09. 20:18
|
frissítve: 2017. november 13. 12:38
Csütörtök délután a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom képviselői és a DVTK két labdarúgója, Ivan Rados és Kitl Miklós a Bulgárföldi Általános Iskola tanulóival találkoztak, hogy a helyes állattartásról beszélgessenek.

A résztvevők előbb barátságos futballmérkőzéseket vívtak: a szurkolók és a labdarúgók egy csapatot alkottak, és néhány perces meccsen kellett megmérkőzniük az éppen pályán lévő évfolyammal. Ezt követően a felelős állattartásról beszélgettek a felek kisebb csoportokban.

– Fél éve, hogy ez a mozgalom összejött, és most már ötvenötezer követőnk van a legnépszerűbb közösségi médiában, heti szinten másfél millió ember olvas minket – fogalmazott Kapin Richárd alapító. – Tudtuk, ha mi szurkolók összeállunk, képesek vagyunk nagy dolgokat elérni. Én ferencvárosi drukker vagyok, de mögöttem a DVTK játékosai rúgják a labdát. Ez is mutatja, nem számít, kinek szurkolsz.

szurkolok_allatokert_171109ml_22.jpg

Kitl Miklós, a DVTK futballistája elmondta: az állatok ugyanúgy megérdemlik az életet, mint az emberek.

– A fiatalabb generációt kell megfogni, velük kell tisztázni, hogy az állatokat nem szabad bántani – mondta a 20 esztendős futballista. – Otthon van kutyánk, ha rossz kedvem van, gyorsan fel tud vidítani. Nem szabad elfelejteni, hogy ők sem érdemelnek rosszabb bánásmódot.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat