2024. augusztus 19. Huba
Sztankovics bajnok, Vécsei bronzérmes Battán
minap.hu
|
2017. november 12. 08:56
|
frissítve: 2017. november 14. 20:05
A százhalombattai felnőtt rövidpályás úszó országos bajnokságon a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) sportolói közül Sztankovics Anna aranyérmet nyert, Vécsei Réka bronzérmes lett 100 m mellen.

batta-ob_zaro.jpg

Jurák Árpád (balról), Vécsei Réka, Sajgó László, Sztankovics Anna, Szollár Gergő a 100 m mell eredményhirdetése után. Fotó: magánarchívum

A szombaton befejeződött bajnokság záró napján beigazolódott a papírforma, hiszen a középdöntőből Sztankovics Anna érkezett a fináléba a legjobb idővel, melyre még rá tudott tenni egy lapáttal: úgy lett magyar bajnok, hogy közben megjavította egyéni csúcsát!  Az ezüstérem a 200 méter mell győztesének, a győri Sebestyén Dalmának jutott, de ami miskolci szempontból fontosabb: a döntőbe a hatodik idővel érkező, még csak másodéves serdülő Vécsei Réka hatalmas úszással kiharcolta a bronzérmet. Az MVSI mindkét sportolója második dobogós helyezését érte el az ob-n, hiszen a szerdai nyitónapon, a 200 m mellen Anna a második, Réka a harmadik helyen zárt.

Természetesen nagy a boldogság a csapat háza táján, hiszen Réka tavaszi két felnőtt magyar bajnoki címe mellett, Annának köszönhetően a Miskolci Sportiskola történetének harmadik felnőtt úszó ob-aranyát is megünnepelhettük – fogalmazott Sajgó László, az MVSI edzője. – Azt gondolom, hogy a lányok áldozatos, kitartó munkája ezúttal is meghozta a gyümölcsét.  A hatékony közreműködésért, a támogatásért szeretnék köszönetet mondani az MVSI vezetésének, Hölcz Péter edző-kollégámnak, egyben szakosztályvezetőnek, Szollár Gergő erőnléti edzőnek és Jurák Árpád masszőrnek is.

 Eredmények:

100 m mell:

1. Sztankovics Anna (MVSI) 1:07,26,

2.Sebestyén Dalma (Győri ÚSE) 1:07,48,

3.Vécsei Réka (MVSI) 1:09,23. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat