2021. január 28. Károly, Karola
#UNICEFgyerekhang – Legyél Te Miskolc gyerekhangja!
minap.hu
|
2017. november 16. 14:09
|
frissítve: 2017. november 17. 16:52
November 20-án, a Gyerekhang-program keretein belül a gyerekek veszik át az irányítást, hogy kipróbálhassák magukat azokban a munkakörökben, amelyeket a felnőttek uralnak. A Rádió M is csatlakozott az UNICEF programjához, így hétfő reggel 4 cserfes gyerkőc csatlakozhat a reggeli műsor stábjához.

unicef_fb_profile-680x450.jpg

1989. november 20-án fogadták el azt a gyermekek jogait rögzítő ENSZ-egyezményt, amely többek között az élethez, a családban való nevelkedéshez, az állampolgársághoz, az oktatáshoz való jogokat biztosítja az aláíró tagállamokban élő gyerekek számára.

November 20-án arra hívják fel az emberek figyelmét világszerte, hogy a velünk élő gyermekeket megillető minden jogot épp olyan alapvető kötelezettségünk tiszteletben tartani és megvédeni, mint a felnőttekét. Vagyis, hogy ezeket nemhogy nem tagadhatjuk meg, de még csak félvállról sem vehetjük csak azért, mert az érintettek nem töltötték be a 18. életévüket.

Éppen ezért ezen a napon az UNICEF Magyar Bizottsága elindítja a Gyerekhang-programot, melynek keretein belül a lehető legtöbb területen – amelyet felnőttek uralnak – átadják az irányítást a gyerekeknek.

gyerekek_radio2.jpg

A Rádió M is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang programjához, így november 20-án, hétfőn nemcsak a két megszokott hang csendül fel a Rádió M Reggelben, hanem ezúttal 4 gyerek lesz Detti és Peti kollégája. Szombat déli 12 óráig várják azoknak a gyerkőcöknek a jelentkezését, akik gyermeki őszinteséggel és cserfességgel csavarják az ujjuk köré a hallgatókat. A jelentkezők közül 2 cserfes lányt és 2 nagydumás fiút sorsolnak ki, akik november 20-án 7 órától a Rádió M Reggel műsorvezetői lesznek. Nincs más dolguk, mint kommentben leírni, ki lenne Miskolc legjobb gyerekhangja, megjelölve az életkorát. Jelentkezési korhatár: 3-12 év.

A programban hazai sztárok is részt vesznek, de olyan külföldi nagy nevek is, mint David Beckham, Katy Perry, Millie Bobby Brown, Hugh Jackman, továbbá államelnökök, miniszterelnökök és világszervezetek vezetői is. 

Az UNICEF Magyarország Facebook-oldalán, valamint a www.unicef.hu/gyerekhang oldalon folyamatosan frissítik a Gyerekhang-program eseményeinek listáját, illetve itt lehet majd megtalálni az egyes helyszíneken készült fotókat, kisfilmeket is. Ezen kívül Facebookon, Instagramon, és valamennyi közösségi médiafelületen kereshető az #UNICEFgyerekhang.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat