2024. szeptember 14. Szeréna, Roxána
„A jövő a mi kezünkben van!” – Fiatal Vállalkozók Hete Miskolcon
minap.hu
|
2017. november 17. 11:54
|
frissítve: 2017. november 19. 20:47
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) november 13-17. között a világ 156 országához hasonlóan, Magyarországon is megrendezte a Fiatal Vállalkozók Hetét. Tíz magyarországi nagyvárosban tartottak programokat, Miskolc is fontos szerepet kapott, a rendezvénysorozat helyi eseményének egyik megálmodója Oszlánczi Réka, a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosa, a FIVOSZ gasztro bizottságának alelnöke.

fiatal_vallalkozok_171116_ja_1.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének az a célkitűzése, hogy segítse a jövő vállalkozói generációit, azokat a tehetséges fiatalokat, akik sikeres cégeikkel erősítik a KKV szektort, a nemzeti gazdaságot. A szövetség - egyedülálló szolgáltatásaival és nemzetközi kapcsolatrendszerével - segít a vállalkozás elindításában, vezetésében a 18 és 40 év közötti fiataloknak. Támogatást nyújt azoknak a fiataloknak, akik önállóan például azért nem képesek vállalkozást indítani, mert nem rendelkeznek az ehhez szükséges ismeretekkel.

fiatal_vallalkozok_171116_ja_5.jpg

Barkóczi István, BOKIK alelnök

- A Global Entrepreneurship Week (GEW) elnevezésű rendezvényt a világ 156 országában rendeznek meg. Magyarország immáron tízedik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek az a lényege, hogy kapcsolatot teremtsen azok között a fiatalok között, akik vállalkozásokban szeretnének érvényesülni. Magyarországon november második hetében a FIVOSZ zászlaja alatt alatt kerül megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete, idén tíz magyarországi városban, köztük Miskolcon is - tudtuk meg Oszlánczi Rékától.

fiatal_vallalkozok_171116_ja_14.jpg

Oszlánczi Réka, FIVOSZ gasztro bizottság alelnök, Creppy PalacsintaHáz tulajdonos

Réka – aki sikerrel képviselte hazánkat az Amerikai Egyesült Államokban 2016 nyarán Barack Obama védnökségével és részvételével megrendezett fiatal vállalkozók világtalálkozóján – küldetésének tekinti, hogy minél több fiatallal megismertesse a saját vállalakozás varázsát, előnyeit, s gyakorlati tanácsokkal segítse őket az indulásban. Több fórumon megfogalmazott célja egy olyan erős, ifjú vállalkozói réteg kialakítása, mely előre lendíti a város, illetve a megye gazdasági helyzetét, lehetőségeit.

fiatal_vallalkozok_171116_ja_6.jpg

Rikter Ádám, Grabovszky coworking & more iroda ügyvezető

– A jövő a mi kezünkben van! – hangsúlyozta Réka. – Ezúttal a rendezvény témája is a digitalizáció lesz, illetve a digitális trendek a mai magyar vállalkozási életben.Nagyon fontos kiépíteni az innovatív rendszereket a vállalkozásokban.

fiatal_vallalkozok_171116_ja_8.jpg

Tóth Zoltán, MKB Bank kisvállalatokért felelős igazgató

A miskolci előadássorozatnak a Grabovszky coworking & more iroda adott otthont. A fiatal vállalkozók Barkóczi István – BOKIK alelnök –, Rikter Ádám – Grabovszky coworking & more iroda ügyvezető – és Oszlánczi Réka megnyitója után, ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt. Tóth Zoltán, az MKB Bank kisvállalatokért felelős igazgatója arról beszélt, milyen bankolási szokások és igények uralják napjainkat. Szép Zoltán, a KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója a Széchenyi kártya program előnyeit ismertette. Tájékoztatót tartott Kovács István, a Modern Vállalkozások Program vezetője, Juhász Gabriella pedig a hazai ICT megoldások külpiacra juttatását ismertette, a Magyar Nemzeti Kereskedőház segítségével.

fiatal_vallalkozok_171116_ja_10.jpg

Szép Zoltán, KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgató

A rendezvény zárásaként rapid üzleti randin vehettek részt az érdeklődők, melynek keretében értékes üzleti kapcsolatokat alakíthattak ki,  hasznos partnerekre tehettek szert a jövőbeli üzleteikhez. A Fiatal Vállalkozók Hetéhez kapcsolódva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megalakította a „Fiatal Vállalkozók Szekcióját” (FVSZ).

fiatal_vallalkozok_171116_ja_13.jpg

A szekció létrehozásával olyan fórumot kíván teremteni a BOKIK a fiatal vállalkozók számára, amely lehetőséget biztosít a tapasztalat-, és  információszerzésre, a generációk közötti interakcióra. Bihall Tamás  kiemelte, a szekciónak fontos célja bevonni a kamara munkájába a fiatal generációhoz tartozó vállalkozókat. Az elnök ezzel kapcsolatban utalt a kamarához tartozó vállalatok vezetői körében megkezdődött generációváltásra, és a megyében alakult illetve alakuló, sikeres – fiatalok által létrehozott – kkv-k egyre gyarapodó számára.

fiatal_vallalkozok_171116_ja_15.jpg

A BOKIK tervei szerint a Fiatal Vállalkozók Szekciója hamarosan rendezvénnyel mutatkozik majd be. Ezen az eseményen ismertetik majd programjukat, a szekció céljait, konkrét terveit.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat