2024. október 16. Gál
Új klímaberendezéseket kapott a gyermekegészségügyi központ
Miskolc TV/ minap.hu
|
2017. november 20. 16:52
|
frissítve: 2017. november 22. 11:36
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.

gyek_adomany_171120ml_6.jpg

A hűsítő eszközökre nagy szükség volt az egészségügyi intézményben, a régi épületben nyáron nagyon felforrósodtak a kórtermek. Az eszközök beszerzéséhez szükséges 720 ezer forint nagy része a II. Avalon-Decathlon Félmaraton Futóversenyen, és egy másik sportrendezvényen gyűlt össze. 

Hegedűs Roland, a Dr. Pepper Holding Kft. ügyvezetője elmondta, üdítőitalokat gyártó cégük évek óta támogatja a Gyermekegészségügyi Központ Égési Osztályát, hogy segítsék a kis betegek gyorsabb gyógyulását, körülményeik komfortosabbá tételét. 

gyek_adomany_171120ml_7.jpg

Az öt új klímaberendezés a gyermeksebészeti osztály jelenleg felújítás alatt álló anyás kórtermeibe kerül majd.

gyek_adomany_171120ml_4.jpg

– Aki ismeri a gyermekegészségügyi központot az tudja, hogy ez egy panel jellegű épület nagy üvegfelületekkel – ezt már Pap Tibor, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház orvosigazgatója nyilatkozta. – Nyáron amikor kint 30 fokos kánikula tombol , a harmadik emeleti kórteremben is nagyon meleg van, és aki volt már beteg nyáron, az tudja, hogy ilyen állapotban még nehezebh elviselni a hőséget - tette hozzá.

gyek_adomany_171120ml_9.jpg

A kórtermi felújítások során a klímaberendezések már tavasszal a helyükre kerülnek, hogy a nyár beköszöntével teljes üzemben működhessenek majd.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat