2024. október 16. Gál
Látványos szertartáson avatták fel az új borlovagokat (Képgalériával)
minap.hu
|
2017. november 27. 15:32
|
frissítve: 2017. november 29. 12:33
Újabb két borlovagot avattak fel az elmúlt hétvégén, az István Nádor Borlovagrend hagyományos gálavacsoráján, a lillafüredi Palotaszállóban. Az új lovagok eskütétele mellett, ezúttal a rend tizennyolcadik születésnapját is ünnepelték, a látványos rendezvényen.

Az eseményre érkező borlovagokat harmonikaszó fogadta a Palotaszállóban. Az István Nádor Borlovagrend tradicionális ünnepén bordalokat énekelve jó hangulatban, szőlő híján a szálló udvarán lévő fenyőfát locsolták meg fröccsel a résztvevők.

istvan_nador_borlovag_171125ml_20.jpg

Czupper András, a borlovagrend elnök-nagymestere úgy fogalmazott: elérték a nagykorúságot, tizennyolc éves lett az István Nádor Borlovagrend. – Itt, ezek között a falak között alakultunk meg 1999. november 30-án. Azóta évente nagy ünnepséget – jótékonysági gálavacsorát - rendezünk, a magyarországi borrendek, barátaink, civilek, pártolók részvételével – tette hozzá Czupper András, kiemelve: kezdeti célkitűzéseik azóta sem változtak: a helyi bor, a kulturált borfogyasztás népszerűsítését tűzték zászlajukra. A jótékonysági gálán befolyt összeget a központi kórháznak adományozzák.

istvan_nador_borlovag_171125ml_1.jpg

Idén két borlovagot avattak: Sajgó Gáborné Katalint, a tolcsvai Sajgó Pincészet tulajdonosát, és Szabó András orgonaművészt. A jelölteknek persze ki kellett állniuk a hagyományos próbákat: elsőként két vörösbor közül kellett kiválasztaniuk a lovagrend zászlós borát, majd a renddel kapcsolatos kérdésekre kellett helyes válaszokat adniuk. A két jelölt kitűnőre vizsgázott, így lovaggá ütötték őket, az István Nádor Borlovagrend tagjaivá váltak. - Nagy megtiszteltetés számomra, hogy kiállhattam a próbákat, és felvételt nyertem a borlovagrend tagjai közé. Azért is nagy öröm ez számomra, mert lakóhelyemhez, a mi borvidékünkhöz ez a borrend áll legközelebb – nyilatkozta Sajgó Gáborné.

A két újdonsült borlovaggal száztízre emelkedett a rend taglétszáma.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat