2024. augusztus 19. Huba
Testvérvárosok Kupája: több mint négyszáz úszó méri össze a tudását Miskolcon
minap.hu
|
2017. november 27. 16:18
|
frissítve: 2017. november 30. 12:06
December első hétvégéjén, 2-án és 3-án rendezik meg a jubileumi dr. Bitskey Zoltán Emlékversenyt, ami egyben a 23. Testvérvárosok Kupája is. A rendező B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség és a Miskolc Városi Sportiskola képviselői közösen tartottak hétfőn sajtótájékoztatót a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

uszovereny_sajtaj_171127_ja_2.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A hétfői sajtótájékoztató résztvevőit Deák-Bárdos Mihály, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola szakmai vezetője köszöntötte, aki elmondta, a jubileumi verseny ünnepélyes megnyitója szombaton délelőtt negyed tízkor kezdődik majd a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Kiss Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség elnöke emlékeztetett, a versenynek már évtizedes hagyományai vannak. – Komoly tapasztalat van a szervezők háta mögött, felnőtt korban van a verseny. Néhány újítást is bevezettünk, például azt, hogy serdülő és ifjúsági kategória is lesz, valamint hogy a visegrádi négyeket kiemelten hívtuk meg a versenyre. Erre Ostrava csapata reagált is, így a csehek is részt vesznek a versenyen a szlovák, a lengyel és a magyar csapat mellett – mondta el az elnök.

Hölcz Péter, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Észak-magyarországi régióvezetője, az MVSI úszó szakosztályának vezetője arról szólt, hogy a verseny várható létszáma négyszáz és négyszázötven között van. – Harmincöt versenyszám lesz több kategóriában, végül kilencvenhét díjazott eredmény születik majd – hangsúlyozta Hölcz Péter. – Az emlékverseny névadója 1988-ban halt meg Miskolcon. 1924-ben Párizsban a középdöntőig jutott mellúszásban, így egy olimpikonról emlékezünk meg ezzel a versennyel. Az emlékszámokban csak miskolci úszó viheti el a serleget. A nemzetközi versenyre azonban az elmúlt évtizedekben tíz országból is jelentkeztek, akik minden esetben Miskolc jó hírét vitték el a hazájukba – mondta a szakosztályvezető, megemlítetve, hogy azok a gyerekek, akik ezen a versenyen úsztak, később sok esetben világversenyekre kerültek ki.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat