2024. október 20. Vendel
"Legyen eszed, hogy eszed legyen" – Betekintés a színház kulisszái mögé (Képgalériával!)
Miskolc Tv/minap.hu
|
2017. november 29. 11:25
|
frissítve: 2017. december 02. 14:14
Miskolc Önkormányzata harmadik éve biztosít lehetőséget középiskolások számára az 50 órás közösségi szolgálat teljesítésére a „Legyen eszed, hogy eszed legyen” közösségi drogprevenciós bűnmegelőzési program keretében. Erre a tanévre az önkormányzat tíz tanintézménnyel kötött együttműködési megállapodást. November 28-án a Miskolci Nemzeti Színházban folytatódott a programsorozat.

A programsorozat rendezvényein a közösséghez tartozás élményét, a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét, a művészetek iránti nyitottság fontosságát is hangsúlyozzák a fiatalok felé, akik kedden a Miskolci Nemzeti Színház „Furcsa pár” előadásának főpróbájára látogattak el. A diákok megnéztek a darabból egy felvonást, majd beszélgettek a rendezővel a látottakról. Mint elhangzott, a Furcsa pár egy fergeteges vígjáték a magányról, barátságról, férfi-nő kapcsolatokról. Valós magánéleti válsághelyzetet tár fel, úgy, hogy közben a nézők magukon is képesek nevetni. A programra 30 diák jelentkezett a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziumból és az Avasi Gimnáziumból.

legyen_eszed_171128_ja_13.jpg

 – Szerintem nagyon izgalmas ez a főpróba, hisz beláthatunk a kulisszák mögé – mondta el érdeklődésünkre Siska Panna, a program egyik résztvevője. Egy másik lány, Pocz Réka úgy nyilatkozott, nagyon szeret színházba járni, így nagyon örült, amikor megtudta, hogy egy főpróbát nézhetnek meg.

legyen_eszed_171128_ja_3.jpg

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója úgy fogalmazott: Miskolc egy élményekkel teli város. - A színháznak az az egyik legfontosabb feladata, hogy megszólítsa a fiatalokat, hiszen a jövő köznsége a ma középiskolásai közül kerül ki. Az, hogy kicsit hamarabb beengedjük őket a kulisszák mögé, s beszélgetünk velük a színház fontosságáról, mind azt a célt szolgálja, hogy a jövő közönségét fölneveljük - hangsúlyozta az igazgató.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat