2024. augusztus 20. István
Sajtos adventi naptár
hvg.hu
|
2017. november 29. 17:52
|
frissítve: 2017. december 01. 14:21
Az adventi naptárként funkcionáló csokigyűjtemény már egyre nagyobb méreteket ölt. Megjelentek már a piacon kozmetikai termékeket tartalmazó naptárak is, vagy ékszereket, de most itt egy újabb visszaszámlálást segítő eszköz: sajtos adventi naptár.

sajt.3.jpg

Annem Hobsoneredeti találmánya, amely 24 napra  sajtfalatkákat tartalmaz. Az angol gasztrobloggernek  van már egy másik levédett sajtos terméke, a Cheester Egg, a sajttojás, amelyet az idén húsvétkor hozott forgalomba a londoni Wildes Cheese kézműves sajtokat készítő céggel közösen. A hagyományos csoki tojások alternatívájaként piacra dobott Cheester-tojás félkemény morzsalékos, vagy Napier sajtból készült, az utóbbi sajtféleség 2015-ben elnyerte a London’s Favorite Cheese címet.

sajt.jpg

A sajttojás népszerűsége is ösztönözte Annem Hobsont, hogy továbbfejlessze azt a projektjét, amelynek ötlete már tavaly megszületett a fejében, de akkor csak magát lepte meg egy saját készítésű sajtos adventi naptárral. Most azonban már bárki ráizgulhat a sajtos ablakocskákra. A rendhagyó adventi naptár végül összecsukható könyvalakot – a hűtőben való praktikus helytakarékosság miatt is –, valamint egyszerű, ízléses ünnepi grafikát kapott. A Cheese Advent Calendar még egyáltalán nem készült el, amikor Hobson a saját weboldalán (sowrongitsnom.com) 11 ezer érdeklődőt gyűjtött be a brit szigetekről és külföldről egyaránt. Így nem csoda, hogy partnert talált az Egyesült Királyság egyik vezető sajtspecialistájában, a Norselandban, amely Ilchesterben és Somersetben készíti termékeit.

sajt.2.jpg

A 8 fontba (kb. 2.800 forint) kerülő sajtos adventi naptárban a karácsonyig naponként türelmesen bontogatók és falatozók 24 egyedi csomagolású sajtot találhatnak, köztük olyan neves sajtmárkákat, mint a Jarlsberg dió ízű lyukacsos csemegesajtja, az Applewood füstölt és az Ilchester érett Cheddar, Red Leicester és áfonyás Wensleydale sajtjai. A naptárkülönlegesség forgalmazója az Asda üzlethálózat, amely 645 egységével az Egyesült Királyság vezető kereskedelmi cége. De egyéni kívánságokat külföldről is teljesít a blogger, nyilván ameddig a sajtnaptár készlete ki nem merül.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat