2024. szeptember 02. Rebeka, Dorina
Okos lakópark épül Dél-Koreában
hirado.hu
|
2017. december 03. 09:55
|
frissítve: 2017. december 05. 12:38
Az LG egy olyan lakás létrehozásán munkálkodik, amely ötvözi a dél-koreai gyártó okoskészülékeit. A legokosabb lakóparkot akarja létrehozni.

lg-lakopark1.jpg

Új terüetre evezett az okos készülékek terén a koreai óriás: egy luxuslakóparkot akar építeni kizárólag okosmegoldásokkal felszerelve Szöul elővárosában.

A tervek szerint 2021-re elkészülő, öt darab, egyenként 40 emeletes épületből álló Byeollae I’PARK Suite komplexum, otthonaiban a cég legmodernebb okos készülékei kapnak majd helyet, a központi légkondicionálótól kezdve a hűtőkön, mosógépeken, szárítógépeken, mosogatógépeken át egészen a Styler ruhaápoló készülékekig.

A lakástulajdonosok mindemellett további okos eszközökkel, például légtisztítókkal, robotporszívókkal is kiegészíthetik a rendszerüket, összekapcsolásukat pedig a hangvezérléssel is irányítható ThinQ Hub készülékével valósíthatják meg.

Az I’PARK Suite-hoz tervezett rendszer természetesen más gyártók okos készülékeivel szintén kompatibilis lesz, hisz a gyártó tervei között egy nyitott, okos ökoszisztéma megalkotása és támogatása szerepel.

Egy okostelefonos alkalmazás segítségével a más gyártóktól származó eszközök is távirányíthatóak, s ugyanezzel az applikációval lehet a liftet hívni, az áramfogyasztást ellenőrizni, házhoz szállítást rendelni, parkolóhelyet keresni vagy az ajtó előtt álló vendégekkel kommunikálni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat